09 november 2013

Biff 'black and white' med sesampoteter !


Inspirert av Egon Restaurant i Molde, 'den kokken' hadde en god dag på jobben, når jeg spiste
der i sommer. Den ble riktig nok servert med bakt potet, men jeg velger en morsommere vri:
Sesampoteter !! Kjempegodt og enkel tilberedning !
Spis & Nyt !


Fremgangsmåte:
1) La kjøttet temperere seg på kjøkkenbenken i 30 minutter.
2) Forbered potetene og sett de i ovnen.
3) Forbered grønnsakene.
4) Lag sausene før du steker kjøttet.
5) Stek grønnsaker mens kjøttet hviler.

Black Biff :
  • 200 g ytrefilet av storfe per person
  • Solsikkeolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Krydre biffene med salt & pepper. 
  2. Stek biff på varm panne med litt olje og godt smør.
  3. Ca. 3 minutter på hver side, eller lenger hvis du ønsker den bedre stekt.
  4. La de hvile ca. 10 minutter.
Peppersaus:
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 1 Vårløk
  • 1 beger 'Fond du chef' + 4 dl vann
  • Salt & 4 ss pepper
  • ca. 1dl Creme fraiche
  • 1ts syltet grønn pepper
  • Sukkerkulør
Sånn gjør du:
  1. Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
  2. Tilsett vann og kjøttfond, la det koke i ca. 20 minutter.
  3. Sil sausen. Tilsett grønn pepper.
  4. Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
  5. Juster fargen med en dråpe sukkerkulør.
White Biff:
  • 150 g  indrefilet av svin pr. person
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Finskjær indrefileten.
  2. Skjær opp til passelige medaljonger, krydre med salt og pepper.
  3. Stekes i godt smør, ca. 5 minutter på hver side.
  4. La de hvile ca. 10 minutter.
Bearnaisesaus:
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 0.5 dl hvitvin
  • 150gr. smør
  • 3 eggeplommer
  • 1ts tørket estragon
Sånn gjør du:
  1. Del smøret i terninger og la det få romtemperatur.
  2. Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
  3. Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer. Ta det av platen.
  4. Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann i en bolle og pisk kraftig i ett minutt.
  5. Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.
  6. Ha eggene over i en kjele over middels svak varme. Pisk hele tiden til volumet økes.
  7. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
  8. Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
  9. Smak til med salt, pepper og estragon.
Sesampoteter:
  • Faste poteter
  • Smør
  • Solsikkeolje
  • Sesamfrø
  • Havsalt
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
  2. Sett dem i en ildfastform med bakepapir og pensle
  3. dem med smeltet smør, blandet med lik mengde solsikkeolje.
  4. Dryss med sesamfrø og havsalt.
  5. Stekes i ovnen i 15-20 minutter på  225 °
Bruk restene av smør/oljeblandingen, når du steker biffene.

Grønnsaker:
  • Rødløk
  • Paprika
  • Vårløk
  • Babygulrøtter
  • Aspargesbønner
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp rødløk, paprika og vårløk i litt store biter.
  2. Stek rødløk, paprika, babygulrøtter, vårløk og aspargesbønner i godt smør på middels varme.
  3. Smak til med salt, pepper og litt soyasaus.
Tips:
Kan skjønne at det kan bli en utfordring for noen og lage saus fra bunnen, i hvert fall når man må lage to.
Hvis du faller for fristelsen og vil bruke posesaus, vil jeg anbefale Toro Bearnaisesaus, bruk masse ekte smør og Knorr kremet Peppersaus.

«Alta Côrte 2010» ♪♫



  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Preg av moden og mørk bærfrukt, innslag av lakris, urter og litt vanilje.
  • Smak: Saftig og ung, preg av mørke skogsbær, ettersmak med litt fasthet.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Småvilt og fugl  
  • Land/distrikt: Portugal, Lisboa, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Caladoc 60%, Tinta Roriz 40%
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: UkjentSyre: Ukjent
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • ♪♫

    Jeg bruker alltid vin når jeg lager mat!
    Av og til...
    har jeg den i maten også...
    men bare når det er nødvendig... c",) ♪♫


    Sesampoteter !

    Grønnsaker !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF