27 august 2013

Fløtegratinerte poteter ♥ஜ


'Er som poteten kan brukes til alt !'
Det stemmer i hvert fall om fløtegratinert poteter.
Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt- og fiskeretter, 
Nydelig til roastbiff, spekemat og stekt laks !

Du kan tilberede dem på mange måter og variere retten med vanlig løk, hvitløk, kremfløte, matfløte og melk. Her får du tre varianter av fløtegratinerte poteter.
Fløtegratinerte poteter kan også tilberedes uten ost, det er jo ikke sikkert at ost alltid passer til resten av retten du skal servere.


Fløtegratinerte poteter med løk, melk og kremfløte:
3-4 porsjoner
  • 600 g poteter
  • 1 liten gul løk
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • Revet ost
Fremgangsmåte - stekt i stekeovn:
  1. Skrell poteter og løk, fri for skall.
  2. Skjær poteter i tynne skiver og hakk løk.
  3. Legg poteter og løk lagvis i ildfastform. 
  4. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
  5. Bland fløte og melk, tilsett litt muskatnøtt -og hell blandingen over potetene.
  6. Sett den ildfaste formen i ovnen på 220 grader.
  7. La den stå i 15 minutter før du tar den ut og strør over osten. 
  8. Sett formen tilbake i ovnen og la den stå i ytterligere 20 minutter eller til potetene er møre.
Fløtegratinerte poteter med hvitløk, matfløte og melk:
4 porsjoner:
  • 600 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl revet ost
Fremgangsmåte - forkokt i kjele og gratinert i stekeovn:
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg potetene i en smurt ildfast form og dryss over revet ost.
  6. Gratiner i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.

Fløtegratinerte poteter i porsjonsformer:
  • 600 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl revet ost
Sånn gjør du:
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel potetene i smurte ildfaste former og dryss over revet ost.
  6. Gratiner i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter eller til osten er gyllen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF