16 mars 2018

Smørbrød med lam og naturens smaker ♥


Tenker tilbake på herlige august-dager, med lam på beite og naturen fylt opp med sopp, frukt og bær.
Nå skal vi nyte våren og sommeren i lang tid fremover -og det skal bli så herlig

Mens vi venter kan vi kose oss med noen smakfulle retter av lam fra Gudbrandsdalen.
Denne retten passer perfekt på hyttetur, i campingvognen eller hjemme, du trenger kun en stekepanne.
Kan spises til lunch, middag eller som god kveldskos !
Her har jeg brukt høyfjells lam fra Gudbrandsdalen, supergodt og mørt lammekjøtt !

Høye smørbrød med nydelig lammekjøtt, sopp, eple og blåbær 

Du trenger til 4 stk:
  • 500 g ytrefilet av lam
  • Salt
  • Pepper
  • Rosmarin
  • Stekesmør
  • Blandet grønn salat
  • 1 eple
  • 1 rødløk
  • 200 g sopp, jeg brukte aromasopp
  • 100 g blåbær
  • Godt brød
Sånn gjør du:
  1. Krydre lammefilten godt med salt og pepper.
  2. Stek dem i en varm stekepanne med masse smør og litt rosmarin, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Det er veldig store forskjeller på tykkelsen på lammefilet. Er den tynn er det nok å steke den i stekepannen, men er den tykk kan du ettersteke den i stekeovnen på 125 °C i 10-20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
  4. Skjær sopp, løk og eple i skiver.
  5. Stek soppen litt før du tilsetter rødløk og epler. La det surre litt, sammen med rosmarin. 
  6. Tilsett blåbær og smak til med salt og pepper.
  7. Legg salat på godt brød og legg på ett solid lag av soppblandingen.
  8. Skjær lammefilet i skiver og legg lammekjøttet på toppen.
  9. Spis & Nyt 
Ingredienser 
Steker ytrefilet av lam 
Sopp, epler, rødløk og blåbær 
Spis & Nyt ♥
Sauesanking på Heggsetra, Sør Fron 2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF