15 mars 2018

Matmuffins med havregryn, ost og skinke


En av Isabells favoritter er muffins, men da mener hun muffins med masse sukker,
toppet med melis og Non Stop.
I dag skal Isabell og mommo lage en mye sunnere utgave, får håpe de også faller i smak.

Når man lager mat med barn, som skal gjøre alt selv er det veldig praktisk med en kjøkkenmaskin.
Da slipper man å holde i vispen og den står ganske så støtt på benken.
Vei opp alle ingrediensene -og la poden få helle det over i kjøkkenmaskinen.
Det trenger ikke se så vakkert ut, det er smaken som teller !



Gode og sunne matmuffins
Laget med havregryn -og fylt med mager hvitost og skinke.
Jeg lager havremel av havregryn, så du får med alle de gode egenskapene, men slipper hele gryn i muffinsene. Det er mange barn som ikke vil ha 'knupper' i brød, problem løst !

De passer perfekt, som tilbehør til suppe eller som ett lite mellom måltid.
Forhåpentligvis blir det igjen noen, som mommos gull kan ha med seg til frokost i barnehagen.
De blir faktisk best hvis de får hvile noen timer, så de får satt seg. 
Kan oppbevares i kjøleskapet noen dager og kan fryses.
#mommopoeng 

Du trenger:
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts røkt paprika krydder
  • 100 g ost, revet
  • 100 g skinke, i strimler
  • 3 egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl rapsolje
Sånn gjør du.
  1. Forvarm stekeovnen, med over og undervarme til 200°C.
  2. Kjør havregryn i en liten blender til havremel.
  3. Bland hvetemel, havregrynsmel, bakepulver, salt og paprika krydder godt i en bolle. 
  4. Tilsett revet ost og skinke.
  5. Visp sammen egg, melk og olje. 
  6. Hell det i melblandingen. 
  7. Rør godt til alt blandet. Ikke kjør det i kjøkkenmaskinen, bare rør røren godt sammen, hvis ikke kan de bli litt vel kompakte.
  8. Fordel røren i ca. 13 små muffinsformer.
  9. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Ingredienser
Kjører havregryn i en blender
Heller alt det tørre i en bakebolle
Rører inn ost og skinke
Rører sammen melk, egg og olje

Blander inn eggeblandingen

Klare til steking
Ferdig stekt
Klare til servering
Smaker godt til suppe
Nom Nom
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Rapsolje er en vegetabilsk matolje som utvinnes av frøene til rapsplanten. 
Frøene er små og nesten sorte. De kjennes helt tørre, men inneholder omtrent 50 prosent olje. 
Frøene høstes og presses og den resulterende massen siles. Omtrent en tredel av massen siles ut som ren olje. De resterende to tredelene er en tyktflytende masse som brukes til dyrefor.

En rapsolje av god kvalitet har minst mettet fett. Når det gjelder de sunnere enumettede- og flerumettede fettsyrer kommer raps på plassen foran olivenolje blant de kjente matoljesortene som oliven, mais og soya.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF