20 mars 2018

Fiskepudding med hvitvinsaus og blomkål

Kan oppfattes som REKLAME, men jeg har betalt for varene ! #foråværepådensikresiden

Denne uken -Uke 12-2018 prøver jeg Hverdagskassen fra Godtlevert
Til 2 personer, 4 middager per uke, koster kr. 549,-  Kr. 69,- per middag må jeg si er ganske billig !!

Dette er vår billigste matkasse og passer for alle som har lyst til å kutte ned på matbudsjettet, men fortsatt spise enkel og god middag. Typiske råvarer du kan finne i Hverdagskassen er svin, farseprodukter, sei og lårprodukter av kylling.
Økonomisk, enkelt og familievennlig
Rimeligere råvarer = rimeligere matkasse
Tilberedningstid: Omtrent 15-35 minutter per måltid.



Fiskepudding med hvitvinsaus og blomkål
Fiskepuddingen var fra Torungen/Ferdigmat A/S i Arendal (53% fisk), helt grei på smak, men kanskje litt lite andel fisk. Hvitvinsaus fra John & Manfred, Melhus utenfor Trondheim.

Sausen var litt vel syrlig, men helt OK til å være ferdigprodukt.
Grønnsakene var det helt grei kvalitet på.
Mer enn nok mat til 2 porsjoner !! Billig og helt grei hverdagsmiddag !!

Til 2 porsjoner:
Kokte poteter
  • 500 g poteter
  • Litt salt
Ovnsbakt gulrot og brokkoli
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk blomkål
  • ½ stk brokkoli
  • 2 ss solsikke-/rapsolje
  • salt og pepper
Fiskepudding
  • 450 g fiskepudding
  • 2 ss smør
  • 1 ss solsikke-/rapsolje
Hvitvinsaus
  • 1 pakke hvitvinssaus *

Sånn gjør du:
  1. Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
  2. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 -25 minutter.
  3. Skrell og del gulrot i staver, blomkål og brokkoli i buketter. Ha grønnsakene i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 15-20 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
  4. Kutt fiskepuddingen i skiver à 1 cm. Stek skivene i en stekepanne med olje og smør til de er gylne på begge sider.
  5. Varm hvitvinsausen forsiktig i en liten kjele. Det var med ferdig hvitvinsaus i matkassen, men du finner oppskrift på en god hvitvinsaus under innlegget.
  6. Server stekt fiskepudding med grønnsaker, saus og poteter.
Grønnsaker klare til steking !
Koker poteter, steker fiskepudding og varmer opp sausen !
Klar til servering !
Hvitvinsaus
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 0,5 ss sjalottløk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g meierismør
  • Saften av ½ sitron.
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok inn hvitvin og finhakket sjalottløk. 
  2. Når det meste av vinen er kokt inn, sil sausen og tilsett kremfløte. 
  3. Kok inn til sausen tykner noe.
  4. Rør så inn små terninger av kaldt smør.
  5. Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke. 
  6. Smak til sausen med sitron, salt og pepper.


Hverdagskassen - Uke 12 / 2018 - Til 2 personer !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF