25 februar 2018

Sukkerfri sjokolademousse med hvit og mørk sjokolade !

OBS: Inneholder produktplassering

Herlig søt sjokolademousse, som smelter i munnen ♥
Jeg har brukt sukkerfri sjokolade, som er produsert i Norge.
De selges i nettbutikken til Sukkerfritt.no

Desserten er sukkerfri, ikke kalorifri, 
men jeg har brukt melk istedet for fløte, så det er en noenlunde mager variant.
Det er ikke mulig å lage sjokolade, som ikke inneholder kalorier. 
Inneholder totalt 1150 kcal / 230 kcal pr. stk.
Spis & Nyt ♫


Du trenger til 5 porsjoner:
  • 75 g mørk sjokolade fra Sukkerfritt.no
  • 75 g hvit sjokolade fra Sukkerfritt.no
  • 4 stk eggeplommer
  • 6 stk eggehviter -er eggene små bør du bruke 7-8 eggehviter
  • 2 dl melk
  • 3 ss natreen strø

Sånn gjør du:
  1. Smelt mørk sjokolade og hvit sjokolade i hver sin bolle over vannbad. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl sjokoladene litt.
  2. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
  3. Varm opp melken til den såvidt begynner å koke. 
  4. Avkjøl melken litt før du rører inn 1 dl, litt og litt omgangen i den mørke sjokoladen og 1 dl melk i den hvite sjokoladen. Avkjøles.
  5. Når blandingene er lunken rører du eggeplommer inn i sjokoladen, du skal bruke 2 eggeplommer i hver sjokoladeblanding. 
  6. Stivpisk eggehvitene, 6 stk (du får 2 eggeplommer til overs), når eggehviten er stiv pisker du inn natreen. Fordel halvparten av eggehvitene forsiktig inn i hver sjokoladeblanding, litt og litt om gangen med en slikkepott.
  7. Legg lys og mørk sjokolademousse i porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet til de stivner. Det tar ca. 5 timer, men de kan gjerne stå natten over.
Ingredienser 
Smelter sjokolade og koker opp melk 
Skiller eggeplommer og eggehvite
Pisker inn melk og eggeplommer 
Pisker eggehvitene stive og pisker inn natreen
Vender forsiktig inn eggehvite i sjokoladeblandingene 
Det går enklere å helle mousseen i porsjonsglass hvis du først tar dem i en mugge 
Klar til å settes i kjøleskapet for å stivne
Klare til servering
Spis & Nyt  

Norsk Sukkerfri sjokolade 


Disse sjokoladene er produsert i Norge og inneholder ikke sukker.
Søtet med maltitol, som betyr at den inneholder halvparten av kaloriene sammenlignet med vanlig sukker.


De Bron Salt Liquorice / Fruit Gums /Gum Drops
Sukkerfritt godteri søtet med søtstoffet Maltitol.
Inneholder fra 192-222 kcl pr. 100 g.

Maltitol er et søtningsmiddel laget av malt fra korn.
Maltitol har 75-90% av søtheten vi finner i vanlig sukker. Det blir brukt som sukkererstatning fordi den har færre kalorier og ikke frembringer tannråte. Overdrevet bruk av maltitol kan imidlertid føre til fordøyelsesproblemer. Søtningsstoffet på virker blodsukkeret, men i langt lavere grad enn sukker og fruktose, og det er derfor regnet som et bedre søtningsalternativ for diabetikere.

Sjokolade framstilles av bønnen fra kakaotreet Theobroma cacaos frukt. Kakaotreet har blitt dyrket i Mellom-Amerika siden 600-tallet av mayaindianerne. Det antas at bønnene kan ha blitt brukt i minst 2 500 år. Sjokolade kom første gang til Europa med Christofer Columbus i 1502 og Spania etablerte tidlig et monopol på import. Til å begynne med ble sjokoladen nytt i form av sjokoladedrikker, og det ble åpnet sjokoladehus som solgte drikken mange steder i Europa. I 1828 oppdaget man hvordan det kunne framstilles pulver av kakaobønnene, noe som førte til at den første sjokoladekaken ble laget i 1847.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF