22 desember 2017

Torsk i Crock-Pot med jordskokk og hvitvinsaus ♫


Jeg har laget mange retter med kjøtt og kylling i Crock-Pot, men ikke så mye fisk 🐟

Når jeg koker retter med kjøtt så setter jeg på Crock-Pot kjelen før jeg reiser på jobb og maten er klar etter 7-8 timer. Fisk trenger mye kortere koketid, men det blir utrolig godt altså.

En Crock-Pot bruker ca. 2 timer før den oppnår 90 grader på HIGH, så ikke ta av lokket under koketiden. Lag denne smakfulle nydelige fiskemiddagen på en av dine fridager.

Gå en tur i frisk luft eller dra på shopping mens fisken passer seg selv.

Jordskokk - Fattigmanns trøffel !!
Jordskokk er en fin erstatning for poteter og det blir mer enn nok tilbehør til 4 porsjoner.

Det er ikke bare utseende til jordskokken som minner om trøffelen – en av klodens mest ettertraktede råvarer. Også de sopp- og nøtteaktige aromaene og den krydrede, milde anissmaken kan gi assosiasjoner til trøfler.
Den stammer egentlig fra det østlige USA hvor den ble dyrket av urbefolkningen.
Til Europa kom den i returbagasjen til den oppdagelsesreisende franskmannen Samuel de Champlain i 1605 -og til Norge allerede i 1639.

Torsken blir akkurat passe kokt og sausen smaker himmelsk ♥

Det blir mye saus !! 
Den kan oppbevares i 2-3 dager i kjøleskapet eller fryses.
Perfekt saus til fiskemiddager, med kokt eller stekt fisk.
Stek fiskepudding og server den med den gode sausen, løfter måltidet betraktelig !

Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg torskefilet uten bein, med skinnet på
  • 1.5 dl hvitvin, tørr eller halvtørr
  • 3 ss crème fraiche lett
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g jordskokk, uten skall
  • 100 g pastinakk, uten skall
  • 150 g gulrot, uten skall
  • 150 g fennikel
  • 1 stk sjalottløk
  • 50 g smør
  • 200 g erter
  • 2 ss maisenna + litt vann
  • Hvit pepper
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær jordskokk, gulrot, pastinakk og fennikel i biter. Finhakk sjalottløken.
  2. Rør sammen fløte, crème fraiche og hvitvin. 
  3. Skjær fisken i store biter. Behold skinnet på fisken, hvis ikke vil den dele seg opp når den koker -og det blir vanskelig å få servert den i hele stykker.
  4. Krydre torsken med salt og pepper. 
  5. Legg grønnsakene nederst i Crock-pot kjelen.
  6. Hell fløteblandingen over grønnsakene.
  7. Legg torsken på grønnsakene, med skinnsiden ned.
  8. Kok på HIGH i 2,5 time.
  9. Kok erter i lettsaltet vann rett før servering.
  10. Ta opp torsken og sil sausen over i en kjele. Hold grønnsakene varme i Crock-Pot kjelen, på innstilling KEEP WARM og fisken under aluminiumsfolie.
  11. Kok opp sausen og tilsett maisenna, rørt ut i kaldt vann til passe konsistens. Rør inn litt smør og smak til med salt og hvit pepper.
  12. Legg grønnsakene på tallerkener, sammen med kokte erter.
  13. Fjern skinnet på fisken og legg den på grønnsakene.
  14. Hell sausen over eller server den ved siden av -og dryss over frisk persille.
Ingredienser ♫
Det er ikke nødvendig å veie ingrediensene altså, men jeg gjorde det så oppskriften blir riktig  ♫
Grønnsakene er klare til koking  ♫

Tilsett fløteblandingen  ♫
Legg fisken på grønnsakene ♫ Kokes på HIGH under lokk i 2,5 time. Ikke ta av lokket, da tar det mye lengre tid.
Ferdig kokt ♫ Det lukter nydelig !
Ta ut fisken og hold den varm under folie ♫
Sil sausen i en kjele ♫
Kok sausen og erter ♫ Sausen smaker himmelsk !!
Klar til servering ♫



Saus !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF