03 desember 2017

Sashimi med avokado, mango og granateple 🌿


Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver 🐟
I tillegg til at retten smaker utrolig godt -er den rene helsebomben !

Kostholdet i desember er for mange fylt med ribbe, sylte, lutefisk med en haug med bacon, kaker fylt med sukker og fett. Da er det godt, både for kropp og sjel med noe sunt, friskt og godt -som inneholder masse vitaminer, antioksidanter. samt sunne fettstoffer med omega-3.
Les om de fantastiske råvarene legger ned i innlegget.

Denne utgaven smaker frisk, søtt, salt og syrlig, som asiatisk mat skal gjøre.
Server den til forrett eller når du har lyst på noe ekstra godt !!


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g rå laksefilet av god kvalitet
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 pose baby leaf salat
  • Agruk
  • Granateple
  • Sesamfrø
  • Frisk koriander
  • Soyasaus
  • Chili
  • Lime

Sånn gjør du:
  1. Skjær laksen i fine skiver.
  2. Rens granateple. 
  3. Skjær agurk i strimler, fjern den bløte remsen i midten.
  4. Skjær avokado og mango i skiver. Skvis litt sitron eller limesaft på avokadoen, så den ikke blir brun. 
  5. Fjerne stilken på baby leaf salat og legg den utover på ett fat eller på tallerkener.
  6. Legg på laks, avokado, mango og agurk.
  7. Dryss over granateplefrø og sesamfrø.
  8. Server med soyasaus, som du blander med litt finhakket chili, koriander og saften av lime.
Alle ingrediensene er klare 🌿
Klar til servering 🌿
Spis & Nyt 🌿

Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen.
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. Det er bare nyper og valnøtter som inneholder mer.

Avokado er et tre som kan bli opp til 20 meter høyt, med spiselig frukt.
I dag dyrkes avokado i tropiske områder over hele verden.
Avokado har et høyt innhold av umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Avokado har også et høyt innhold av folat og kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Avokado er også en kilde til vitamin E, B6 og kopper. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning.

Mango er en frukt som stammer fra India. I dag dyrkes den i alle tropiske områder.
Mango har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Mango er også en kilde til folat som reduserer tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Babyspinat
har en delikat og mild smak.
Babyspinat er en virkelig supergrønnsak, full av kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C, K og kalium, samt en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

Chili er i utgangspunktet en god vitamin C-kilde. Klarer du å spise en hel chilipepper, har du nesten dekket hele dagsbehovet for vitamin C. Virkestoffet i chili, capsaicin senker kolestrolet og dermed minske sjansen for å få hjerte- og karsykdommer.

Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.


Ingredienser 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF