10 desember 2017

Delfiakake med Cognac ~*♥*~


Delfiakake er en konfektkake, som er laget av kokosfett og kokesjokolade som hovedingredienser.
En kraftig, mektig kake -som for mange er ett 'must' på kakefatet i julen.
Den er veldig enkel å lage da den ikke skal stekes, kun blandes sammen og settes kjølig til den stivner.

Men, du vet.... må gjøre 'en liten vri' jeg da vettu... ♫
En liten klunk Cognac gjør susen ~**~



Du trenger:
  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss sterk kaffe
  • 5 ss cognac
  • 2 egg
  • 3 ss sukker
  • Per kjeks
  • Marsipan
  • 1 pose geletopper
  • Julemarsipan til pynt

Sånn gjør du:
  1. Kle en liten brødform med bakepapir. 
  2. Smelt delfiafett i en kjele på svak varme.
  3. Smelt sjokoladen i delfiafettet og tilsett kaffe. Ikke rør før sjokoladen er smeltet.
  4. Rør inn cognac når blandingen er lunken. Jeg brukte 5 ss, men du kan gjerne bruke mer -eller droppe den helt. 
  5. Rør sjokoladeblandingen glatt og jevn.
  6. Visp egg og sukker til eggedosis. 
  7. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn fin røre.
  8. Fyll først litt sjokoladerøre i formen. 
  9. Legg kjeks og marsipan lagvis med sjokoladerøre. Jeg la to lag med kjeks og to lag med marsipan, med sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. 
  10. Pynt med geletopper og litt ekstra marsipan.
  11. Dekk kaken til med plast eller folie og sett den i kjøleskapet til den stivner.
  12. Skjær kaken i tynne skiver ved servering.
Ingredienser  ~**~
Sjokoladeblandingen er klar til å tilsette cognac  ~**~
Visper egg og sukker til eggedosis  ~**~
Skjærer marsipan i skiver  ~**~
Klar for montering  ~**~
Legger kakerøre, kjeks og marsipan lagvis i formen  ~**~
Pyntet med geletopper og litt ekstra marsipan  ~**~
Klar til servering ~**~

Når man blander mel og vann blir det til lim 🍃 Når man så tilsetter egg og sukker blir det til en kake 😋 HVOR BLIR DA LIMET AV ?? 🤔 Det er det som får kaka til å bli sittende fast på rompa, hoftene og magen 😏😊 Nyt førjulstida ♫♪ 🤶

Delfiakake ~**~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF