15 desember 2017

Brente mandler med havsalt ♥


Herlig tradisjonrikt julegodteri !
Mandlene blir ekstra sprø når du steker dem litt i stekeovn før du karamelliserer dem.
Litt havsalt gir dem en ekstra god smak og smøret gjør dem blanke og fine
Gi dem bort i julegave eller nyt dem selv !


Du trenger:
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann
  • 350 g mandler
  • 1,5 ss meierismør
  • 2 ts havsalt
  • 1 ss olje til pensling av bakepapiret

Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. 
  2. Legg mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir og rist dem i ovnen i 10 minutter.
  3. Kok opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele.
  4. La laken koke til alt sukkeret er oppløst. Sett ned varmen litt.
  5. Tilsett mandlene og la det småkoke videre under stadig omrøring. 
  6. Det tar ca. 10 minutter til sukkeret fester seg på mandlene.
  7. Fortsett å rør, da vil sukkeret smelte igjen og det blir etterhvert skikkelig karamell, som fester seg rundt mandlene. Pass på varmen slik at sukkeret smelter til karamell uten å bli brent. Det tar ytterligere 10-15 minutter.
  8. Rør til slutt inn smøret og havsalt. 
  9. Legg bakepapir på en stekeplate. Pensle det litt med olje, så ikke mandlene fester seg fast.
  10. Hell mandlene utover bakepapiret og dra mandlene fra hverandre med to gafler.
  11. La de avkjøles og stivnes helt før du legger dem over i en boks eller glass.
  12. Oppbevares tørt -ikke sett dem i kjøleskapet.
Steker mandler i stekeovn 
Koker vann og sukker
Først vil sukkeret stivne rundt mandlene 
Rør videre til sukkeret smelter igjen 
Klare til servering

Spis & Nyt 

Nom Nom 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF