10 november 2017

Stromboli / Pizzarull med kjøttdeig ♫♫


Stromboli blir ofte servert som forrett på Italienske pizzarestauranter.
Stromboli ble oppfunnet i USA på 1950-tallet -og er mer kjent i USA enn i Italia.

Fyll den med hva du vil, jeg har brukt kjøttdeig, sopp, løk, paprika og masse ost !
Stromboli med salami og skinke finner du oppskrift på her.
Se steg for steg bilder, lengre ned i innlegget.
Pizzarullen serveres med hjemmelaget pizzasaus ♫♫♫


Pizzabunn:
  • Ca. 5 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i ca. 45 minutter.
Pizzasaus:
  • 400 g hermetiske tomater 
  • 4 ss tomatpurè
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts sukker
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpurè, sukker, tørket basilikum og oregano.
  2. La sausen småkoke i 15-20 minutter.
  3. Tilsett en neve grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
  4. Kjør den med en stavmikser for å få fin konsistens.
  5. La den avkjøles for du smører den på pizzabunnen. Det blir pizzasaus til overs, den kan du bruke som dippsaus ved servering.
Stromboli fyll:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1/2 gul løk
  • 100 g sopp
  • Søt paprika
  • Revet mozzarella og cheddar
  • 1 egg, til pensling
  • Parmesan
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i en panne med litt smør. Når kjøttdeigen nesten er ferdig stekt legger du den på den ene halvdelen av stekepannen.
  2. Tilsett løk og sopp på den andre halvdelen av stekepannen og la det surre til løken er gyllen og soppen er stekt. 
  3. Bland kjøttdeig, løk og sopp sammen og krydre med salt og pepper. La det avkjøles litt før du legger det på pizzabunnen.
  4. Skjær paprika i tynne strimler.
  5. Kjevle ut deigen til ett rektangel. Pass på at det er mel under den hele tiden, så den ikke fester seg fast. Ikke lag bunnen altfor tynn (erfaring fra i dag 😏
  6. Legg på pizzasaus, men ikke helt ut på den ene langsiden og på de korte sidene.
  7. Legg på kjøttdeig, løk, sopp og paprika.
  8. Legg på ett godt lag med ost.
  9. Visp egget med en gaffel -og pensle egg rundt kantene.
  10. Brett inn kantene på den korte siden -og rull den sammen.
  11. Legg den med skjøten ned på ett stekebrett med bakepapir.
  12. Pensle pizzarullen med egg og dryss over revet parmesan og hakket basilikum.
  13. Stek pizzarullen i forvarmet ovn, 225 grader i ca. 20 minutter.
  14. Dryss over frisk hakket basilikum ved servering og server pizzarullen med resten av pizzasausen. 
  15. Spis & Nyt ♫♫
Mens pizzadeigen står til heving, finner jeg frem ingrediensene til pizzasausen ♫♫
Koker pizzasaus ♫♫
Ingredienser til pizzafyll ♫♫
Kjører sausen med en stavmikser ♫♫
Har skjært opp løk og sopp ♫♫
Steker kjøttdeig, løk og sopp ♫♫
Kjevler ut deigen ♫♫ Ikke lag den så tynn !!
Pizzasaus ♫♫
Kjøttdeigfyllet og paprika ♫♫
Har lagt på ost, penslet kantene med egg ♫♫ Prøver og rulle den sammen !!

Det holdt på å gå riktig så galt !! Spent på om fyllet renner ut, den er ikke helt tett i bunnen og noen hull her og der !!
Penslet med egg og drysset over revet parmesan ♫♫
Tar meg ett glass Skravle-vin, mens pizzarullen steker 😉 Går dette bra, så går alt bra ♫♫
Klar til servering ♫♫ Det gikk ganske bra !
Smakte godt, selv om den ikke 'vart helt som den sku' ♫♫

Spis & Nyt ♫♫
- og når jeg var ferdig med pizzarullen, pakket jeg opp pakken fra Norges beste bakst 😃
Silikonmatte, den også kan brukes som bakepapir, hadde kanskje vært smart å bruke !! Må testes neste gang !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF