04 november 2017

Løksuppe med hvitvin og sprøstekt parmesan ♫♫


Løksuppe er en aldeles nydelig suppe 
Den varmer både kropp og sjel 

Fransk løksuppe er den mest kjente, med ostesmørbrød på toppen -og gratinert i ovnen.
Vil du pimpe opp suppa med asiatiske smaker finner du oppskrift på Asiatisk Løksuppe med biff 👉 her.

I denne utgaven har jeg brukt hvitvin og både grønnsak -og hønsebuljong, men du kan også lage den med kun grønnsaksbuljong. 

Jeg har kokt suppen i crock-pot, men den kan selvfølgelig tilberedes i en vanlig kjele. 
Koker du den i kjele bør den småkoke i ca. 1 time.

Ingen kan forestille seg at løk smaker så godt altså  
-før de har smakt løksuppe !



Du trenger til 8 porsjoner:
  • 8 stk løk
  • Godt smør
  • 1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd) eller 3 fedd 'vanlig' hvitløk
  • 2 liter vann
  • 2 grønnsaksbuljong terninger
  • 2 hønsebuljong terninger, kan erstattes med grønnsaksbuljong
  • 1 dl hvitvin, kan erstattes med eplejuice eller 1 ts eddik
  • 2 ss frisk hakket timian eller 1-2 ts tørket timian.
  • 2 ts sukker
  • 1 ss soppsoya, eller soyasaus
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper
  • Parmesan
  • Godt brød, jeg synes hvitløksbrød er kjempegodt til løksuppe 
Sånn gjør du:
  1. Skjær løken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
  2. Stekes i stekepanne med smør under omrøring, tilsett presset eller finhakket hvitløk.
  3. Stekes på middels varme til den blir gylden.
  4. Hell løken over i crock-pot kjelen og tilsett timian, sukker, salt, pepper og soyasaus.
  5. Knus buljongterninger og tilsett det i gryta, sammen med vann og vin.
  6. La suppen 'koke' 4-5 timer på LOW eller 2,5-3 timer på HIGH. I vanlig kjele bør den koke i 45 minutter -eller lenger. Den blir bedre og bedre jo lenger den koker, så du kan gjerne la den stå og småkoke i kjelen eller i crock-pot i mange timer.
  7. Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
  8. Fersk revet parmesan drysses i sirkler på et bakepapir, i ett tynt lag så du nesten ser igjennom. Stekes på 160 grader varmluft til osten er gyldenbrun, ca. 5-8 minutter. Legg dem over på tørkepapir, så fettet renner av og de stivner.
  9. Server suppen rykende varm og server sprøstekt parmesan ved siden av -eller knus de og dryss osten over.
  10. Server suppen med godt brød, som man kan duppe i suppa.
Skjærer løk ♫♫ Mandolin anbefales !!
Bruner løken ♫♫
Knuser buljongterninger ♫♫ Det er smart å legge dem i en pose og knuse dem med en kjevle !
Klar til koking ♫♫
River parmesan ♫♫

Sprøstekt parmesan ♫♫


Ingredienser ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF