03 november 2017

Butterdeigkiste med bær, nøttekrem og honning ♥


Jeg hadde igjen to plater med butterdeig etter gårsdagens retromat ♫♪
Da ble den en veldig smakfull og diggbar dessert i dag

Selvfølgelig kan du lage butterdeig og vaniljekrem selv, men det er lov å gjøre det litt enkelt noen ganger. Desserten minner om Napoleonskake, men litt friskere da den inneholder bær -og ikke fullt så søt.

Det enkle er ofte det beste sies det -og når resultatet blir så bra, så kan jeg si meg enig 😋
Litt sprøtt, litt søtt og litt syrlig !!

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 plater butterdeig
  • Melis
  • 6 ss vaniljekrem
  • En neve eller to med valnøttkjerner 
  • Bringebær
  • Blåbær
  • Flytende honning
  • Sitronmelisse

Sånn gjør du:
  1. Legg fryste butterdeigplater på en stekeplate med bakepapir. La dem tine i romtemperatur i 15 minutter.
  2. Del butterdeigplatene i to deler.
  3. Skjær forsiktig i butterdeigen; en firkantet ramme langs kanten av deigen. Ikke skjær helt igjennom deigen. 
  4. Sikt over melis. 
  5. Stek firkantene i ovn på 200 °C i 20 minutter.
  6. Ta butterdeigen ut av ovnen og avkjøl dem.
  7. Skjær forsiktig langs strekene og løft bort "lokket".
  8. Bland vaniljekrem med finhakkede hasselnøtter. 
  9. Fyll butterdeigskistene med nøttekrem. 
  10. Tilsett friske bær og hell over litt honning.
  11. Pynt med sitronmelisse og dryss over litt melis.
Tips:
Desserten må serveres med en gang den er ferdig, så ikke nøttene blir myke og butterdeigbunnen bløt, men butterdeigen kan du steke i god tid.
Hvis du har noen gjester, som er allergiske mot nøtter, så spar litt vaniljekrem før du blander inn nøttene og lag en egen utgave til dem.

Butterdeig klar til steking
Ferdig stekt butterdeig 
Lager nøttekrem 
Spis & Nyt 

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF