11 oktober 2017

Tex-Mex Kyllingform med ris og bønner ♫♪


Bønner er modne frø av belgvekster. Bønner inneholder mye protein, karbohydrater, B-vitaminer og jern. De vanligste typene er sorte, røde eller hvite bønner.

Du får kjøpt tørkede bønner, som må bløtlegges og kokes før de kan spises.
Hermetiserte bønner, som ligger i lake og må skylles godt i kaldt vann før du bruker dem.

I tillegg finnes det hermetiserte bønner, som ligger i saus.
Jeg brukte hermetiserte chilibønner i denne retten, en utgave med røde kidneybønner i chilisaus.

Helt herlig kyllingform med masse smak ♫♪♫♪
Denne smaksbomben kan du nyte på en helt vanlig hverdag eller som helgekos.

Hvis du ønsker å lage tacokrydder selv finner du oppskriften 👉 her.
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 2 dl langkornet ris + 4 dl vann
  • 2 ss smør
  • 400 g hermetiserte chilibønner i saus
  • Frisk koriander
  • 250 g revet ost
  • 600 g kyllingfilet
  • Stekeolje
  • Tacokrydder 
  • 6 ss crème fraîche lett
  • 230 g tacosaus
Sånn gjør du:
  1. Sett på stekeovnen på 200 °C.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken. Blandingsforholdet er som regel en del ris og to deler vann. Du trenger ca. 4 dl ferdig kokt ris.
  3. Bland sammen boksen med chilibønner, kokt ris og en neve hakket koriander -og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.
  4. Skjær kyllingfiletene i strimler.
  5. Brun kyllingen raskt i olje i en stekepanne og krydre godt med tacokrydder. Hvis du ikke har hjemmelaget tacokrydder kan du bruke taco spice mix fra pose. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt -da den skal stekes videre i stekeovn.
  6. Hell over crème fraîche og tacosaus. Bland alt godt sammen og kok opp.
  7. Legg kyllingstrimlene på ris- og bønneblandingen og hell over sausen fra stekepannen.
  8. Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i ca. 25 minutter, til osten er gyllen.
  9. Dryss over frisk koriander ved servering og server retten med en god salat.
Har kokt ris, steker kylling ♫♪
Har blandet sammen alle ingrediensene til risen og kyllingen ♫♪
Risblandingen er helt over i en ildfast form, strør over ost ♫♪
Lagt over kylling og saus ♫♪
Klar til steking ♫♪
Klar til servering ♫♪

Spis & Nyt  ♫♪
Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF