06 oktober 2017

Pasta med sopp & mascarpone 🍄


Mascarpone er en Italiensk mild kremet friskost laget av creme fraiche og fløte.
Den brukes ofte i desserter, men osten passer også perfekt når du skal lage en nydelig pastasaus.

En utrolig enkel, men likevel helt fantastisk pastarett med en herlig blanding av god sopp og kremet mascarpone !

Bruk forskjellig typer sopp, jeg brukte kantareller, aromasopp og shiitake 🍄
Toppet med en herlig topping av smørstekte brødkrutonger, som gir retten litt ekstra tekstur.

Spis & Nyt ♫♫



Til 4 porsjoner: 
  • 2 dl brød i terninger
  • Smør
  • 300 g tørket pasta 
  • 400 g sopp 
  • Salt 
  • Pepper
  • 1 dl fløte
  • 250 g mascarpone 
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en stekepanne og stek brødterningene i ca. 5 minutter, på middels høy varme under omrøring. Legg brødkrutongene til side.
  2. Skjær aromasopp i skiver, riv shiitake sopp i strimler og del kantarellene hvis de er store.
  3. Smelt smør i en stekepanne og stek soppen. La soppen ligge i ro i stekepannen de første minuttene, så den ikke begynner å koke. Stekes videre under omrøring til den er ferdig stekt. 
  4. Kok pasta al dente i lettsaltet vann, i følge anvisningen på pastapakken. Jeg brukte tagliatelle.
  5. Sil av vannet, men ta vare på ca. 4 dl av kokevannet.
  6. Krydre soppen godt med salt og pepper.
  7. Hell over fløten og la soppen surre i 2 minutter.
  8. Rør inn mascarpone og 2 dl kokevann fra pastaen. La det koke 2 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
  9. Tilsett pasta i soppsausen og bland det godt sammen.
  10. La det koke til alt er gjennomvart. Tilsett mer av kokevannet, hvis den begynner å bli litt tørr.
  11. Server pastaen med brødkrutonger og hakket basilikum.
Ingredienser
Steker brødkrutonger og sopp 🍄

Koker pasta og surrer soppen i fløte 🍄
Tilsatt mascarpone, pastaen er klar 🍄
Klart til servering 🍄
Spis & Nyt ♫♫
Smaker smaskens ♫♫

Fikk du ikke plukket sopp i høst, så ikke fortvil -butikkene bugner av god billig sopp 🙄🍄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF