16 september 2017

Sjokoladesufflé ✿


Sufflé kommer fra fransk og betyr å ”blåse opp” !
Ostesufflé er vel den meste kjente, men det kan fint lages med andre ingredienser også.

Husk det er gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt, den må serveres med en gang
den tas ut av stekeovnen -og det viktigste : IKKE ÅPNE OVNSDØRA under steketiden !!

En helt herlig fantastisk sjokoladedessert 
Du trenger ikke ha så veldig dårlig samvittighet, inneholder ca. 270 kcal per porsjon 😋



Du trenger til 4 stk:
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 50 g sukker
  • 4 stk egg
  • 1/4 ts salt
  • Melis

Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smør fire små ovnsfaste former med litt smør og dryss i litt sukker. Snu og vend på formene, så de blir dekket med et tynt lag sukker.
  3. Del sjokoladen i biter og smelt dem i vannbad. Sett en bolle, som tåler varme over en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet. La den avkjøles, mens du forbereder resten av desserten.
  4. Knekk eggene og skill plomme og hvite. 
  5. Pisk eggehvitene stive med litt salt.
  6. Rør sammen egg og sukker, tilsett sjokoladen og kjør alt godt sammen med en håndmikser.
  7. Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
  8. Fordel røren i formene og stek suffleene på nederste rille i stekeovnen i 12-15 minutter.
  9. Sikt over litt melis og server med én gang.
  10. Den kan gjerne serveres med litt is og bær, hvis du ønsker det.
Ingredienser
Smelter sjokolade 
Sjokoladen avkjøles  
Vispet eggehviten stiv og rørt sammen eggeplommer og sukker
Bland forsiktig inn eggehviten
Klare til steking 
Straks ferdig ✿
Klare til servering 
Serveres med is og bringebær ✿ De synker sammen litt altså, det er ikke til å unngå... tror jeg..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF