25 august 2017

Kombidampet kamskjell med grønnsaker og asiatisk dressing ♫♪


Kamskjell serveres, som regel stekt eller rå, men i dag prøver jeg å dampsteke dem i kombidamp.
Ferske kamskjell er bestandig best, men jeg brukte frosne som jeg tinte i kjøleskapet natten over.

Dampsteker herlige friske grønnsaker og lar kamskjellene steke sammen men grønnsakene noen minutter. Retten serveres med en smaksrik asiatisk dressing.

Men, her gjelder det å passe på tiden altså !! Fra perfekte grønnsaker og kamskjell til overstekte grønnsaker og 'viskelær' er det sekunder -ikke minutter !!
Herlig godt -og veldig enkelt ♫


Du trenger til forrett til 4 porsjoner
Kamskjell:
  • 500 g kamskjell
  • Pepper
Dressing:
  • 1 dl soyasaus
  • 1 lime, revet skall og saften
  • 1 ts flytende honning
  • ca. 10 g frisk ingefær
  • 1 rød chili, finhakket
  • Koriander
Grønnsaker:
  • 150 g brokkoli 
  • 100 g sukkererter 
  • 150 g grønn asparges 
  • 1 minipurre
  • 1/2 squash 
  • 1 ts salt

Sånn gjør du:
  1. Lag først dressingen, så den får trekt litt: Bland soyasausen med saften av limen og finhakket chili. Skrell og finhakk ingefær og ha den i soyasausen sammen med en neve finhakket frisk koriander, bruk stilkene også.
  2. Rens grønnsakene og del dem i mindre biter. Sukkerertene og aspargesene kan være hele. 
  3. Legg grønnsakene i en bred form og strø salt over. 
  4. Sett ovnen på 200 grader kombidamp (ekte varmluft + damp), fyll vann i vannskuffen og forvarm ovnen. 
  5. Sett inn grønnsakene og stek/damp dem i 7 minutter. 
  6. Ta formen ut av ovnen.
  7. Legg på kamskjellene, krydre dem med litt pepper, bruker ikke salt fordi det er mye salt i dressingen. Sett formen i ovnen igjen, og fortsett dampingen i 3-4 minutter.
  8. Legg grønnsakene på tallerkener, legg skjellene på toppen, drypp over dressingen og frisk koriander.
  9. Spis & Nyt !
Tips: 
Får du igjen rester av dressing så oppbevar den i kjøleskapet og brukt den i en pastarett.
Pasta la vista finner du oppskrift på her.

Ingredienser ♫♪

Ingefær ♫♪
Grønnsaker klare til steking/damping ♫♪

Dressing ♫♪
Har lagt på kamskjell, skal dampe videre i 3-4 minutter ♫♪
Klar til servering ♫♪

Kombidamp
:
 En kombinasjon av varmluft og damp.

Jeg bruker SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF