19 august 2017

Biff med stekt løk og ostepoteter ♫♪


Biff med løk er en kjent, kjær og god klassiker.
Jeg serverer retten med fantastiske ostepoteter, peppersaus og små tomater.
På hyttevis blir den en liten vri på ostepotetene, jeg har tidligere laget dem med smeltet smør, som du finner oppskrift på her.

Lag gjerne en god peppersaus fra bunnen av, du finner 3 oppskrifter her, men den ferdige fra Jacobs er veldig lettvinn og putte i sekken, i stedet for alle ingrediensene du trenger til hjemmelaget saus.
Gled deg til ett godt, smakfullt måltid ♫♪


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 stk møre biffer a 200 gram
  • Pepper
  • Salt
  • 2 gule løk
  • 3 ts sukker
  • 2 stk bakepoteter
  • Flytende melange, som inneholder rapsolje og smør
  • 2 dl revet god ost
  • Små tomater
  • Peppersaus *
Dagens vin:
Basso Amarone della Valpolicella 2013
Rik og balansert. Tørket frukt med varm ettersmak.



Ostepoteter:
  1. Skjær potetene i ganske tynne skiver.
  2. Skyll dem i kaldt vann, de kan gjerne ligge i vannet en times tid og tørk dem godt av på tørkepapir.
  3. Legg potene i en bolle.
  4. Hell flytende melange over potetene.
  5. Tilsett ost og bland alt forsiktig sammen. Her må du bruke hendene og 'grise' litt altså.
  6. Legg potetene taksteinslagt i to porsjoner på en stekeplate med bakepapir.
  7. Bruk en skje og hell over ost og smør, som er igjen i bollen over potetene.
  8. Krydre dem med salt og pepper.
  9. Stek potetene ved 200 grader/ instlling 6 på gassovn i ca. 25 minutter. 

Stekt løk:
  1. Skrell og skjær løken i ringer. 
  2. Varm en stor stekepanne og tilsett smør og olje, ca. 2 ss av hver -eller flytende melange.
  3. Ha i løken når smøret har smeltet.
  4. Stek løken over middels til lav varme. La løken steke lenge på svak varme i 30-45 minutter.
  5. Rør med jevne mellomrom.
  6. Tilsett litt sukker mot slutten av steketiden, det gir løken ekstra farge og gjør den herlig karamellisert.
  7. Blir løken litt tørr mot slutten av steketiden kan du tilsette en liten skvett vann.
Biff:
  1. Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet -ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene godt med pepper.
  3. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør -eller flytende melange på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt. 
  5. Krydre med salt og la biffene hvile 5-10 minutter før servering.
Poteter i skiver ♫♪
Har skjært løk i ringer -og forbereder ostepoteter ♫♪
Steker løk ♫♪

Steker biff, løken og sausen er klar ♫♪
Ostepotetene er klare ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪

Svarttjern på Svarthammern, Sør Fron, Gudbrandsdalen ♫♪
Bløtt her oppe i Søre Lia i år ♫♪

Basso Amarone della Valpolicella 2013 ♫♪

Dagens vin ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF