Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 7. juli 2017

Kombidampet laks & blåskjell med grønnsaker og urter ♥ஜ


Smakfull, nydelig mat, som kun skal kombidampes i max 10 minutter !
Passer til rask middag på travle dager, men kan også serveres til de mest kresne gjester !
Jeg tilbereder retten med funksjonen kombidamp, som er perfekt til fisk og skalldyr.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft.
Spis & Nyt 


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 kg blåskjell 
  • 1 rødløk 
  • 2-4 gulrøtter 
  • 1 fennikel 
  • 1 dl solsikkeolje 
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper 
  • En god neve baby leaf blanding
  • 2 tomater
  • Dill
  • Persille
  • Koriander
  • Godt brød
Sånn gjør du:
  1. Vask, børst og skyll blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
  2. Skjær laksen i litt store biter. Jeg brukte salmalaks, koster noen kroner, men garantert bein og skinnfri.
  3. Legg laks og blåskjell utover i en stor langpanne. 
  4. Skrell og skjær gulrøtter, fennikel og rødløk i tynne strimler og bland de sammen med fisken og blåskjellene. 
  5. Dryss over salt, pepper og hell over olje og hvitvin.
  6. Hell vann i vannskuffen og sett kombiovnen på 180 grader, ekte varmluft + damp. Forvarm ovnen, til den er på 180 grader.
  7. Sett langpannen i ovnen og kombidamp retten i 8-10 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.
  8. Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i små terninger.
  9. Når maten er ferdig dampet drysser du over tomater, grovhakket baby leaf og friske urter.
  10. Spis og Nyt med godt brød. 
Ingredienser 
Grønnsaker 
Klar til damping
Stekes i kombidamp, forvarmet ovn på 180 grader i 8-10 minutter 
Klar til servering 
Spis & Nyt

Kombidamp: En kombinasjon av varmluft og damp.
Jeg bruker SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Det finnes mange forskjellige ovner, så les bruksanvisningen for din ovn, før du setter i gang -og prøv deg frem Øvelse gjør mester !!

Tips:
Har du ikke stekeovn, med kombidampfunksjon kan retten dampes under stekefolie ved 200 grader i 12-15 minutter....  😊
Sommer i Bekkelaget, Ottestad  ♥ MJØSA  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar