16 juli 2017

Grønnsaksuppe med svineknoke på hyttevis ✿


I dag er det skikkelig husmannskost her oppe i fjellheimen
Det skulle bli regnvær i dag, så da passet det bra å sitte inne og fyre i vedovnen, mens svineknoken kokte Men, neida... sola kom den serru !!!

Svineknoke trenger lang tilberedning, men når kjøttet har kokt ferdig er det mørt og godt.
Jeg gjorde det enkelt og lagde en suppe med de grønnsakene jeg hadde til rådighet ✿ 
Ruccula er egentlig ikke en salat, men en kåltype av italiensk opprinnelse. I dag puttet jeg den i suppa - og det ble faktisk veldig godt !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk røkt eller lettsaltet svineknoke
  • ca. 2 liter vann
  • Timian
  • Persille
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 1 stk søtpotet
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk paprika
  • Salt
  • Pepper
  • Ruccola

Sånn gjør du:
  1. Legg svineknokene i en stor kjele og hell over vann så det dekker kjøttet.
  2. Tilsett pepperkorn, laurbærblad, timian, persille og kok opp. 
  3. La det småkoke i tre timer til svineknokene er møre og kjøttet løsner fra beinet.
  4. Plukk svineknoken ren for kjøtt og skjær kjøttet i mindre biter.
  5. Sil av kraften og bruk den som basis til suppa. Det kan bli litt mye kraft, begynn med 1 liter kraft og spe eventuelt med mer hvis du synes suppa blir for tykk.
  6. Vask, skrell og kutt alle grønnsakene i biter.
  7. Tilsett alle grønnsakene i 1 liter kraft og kok dem møre, det tar ca. 20 minutter.
  8. Tilsett kjøttet i suppa og la det koke med de siste 5 minuttene, smak til med salt og pepper.
  9. Bland inn en neve ruccola rett før servering.
  10. Serveres med godt brød !

Ingredienser 
Noe skikkelig svineri da men.....
Grønnsaker og kjøttet fra svineknoken 
Koker grønnsaker i kokekraften 
Klar til servering 
Raubakk - Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen 
Skifersteinbrudd - Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF