20 juni 2017

Kombidampet ørret med søtpotetsalat !


Søtpoteten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika.
Navnet til tross, søtpoteten er ikke i slekt med poteten og smaken er en ganske annen.
Den er søtere enn vanlig potet og kan minne litt om gulrot.
Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin A, C og -E vitaminer, kostfiber
og andre næringsstoffer.

Herlig sommermat med friske, glade smaker ⊱╮
Jeg stekte fisken i en stekeovn med dampfunksjon.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, perfekt til fisk !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g ørretfilet uten skinn og bein
  • Raps eller solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • Persille
  • 700 g søtpotet
  • 1 boks mais
  • Koriander
  • 1-2 chili
  • Bringebær
  • (Crème fraîche lett eller lettrømme)

Søtpotetsalat:
  1. Skrell og skjær søtpotet i biter og kok bitene i godt saltet vann til de er møre.
  2. Hell av vannet.
  3. Tilsett mais, chili og hakket koriander, bruk stilkene også.
  4. Server salaten med noen bringebær og en lime båt.

Ovnsbakt ørret i kombidamp:
  1. Skjær ørret i serveringstykker.
  2. Smør en ildfast form med litt olje.
  3. Krydre ørreten med salt og pepper.
  4. Skis over litt limesaft og dryss over litt hakket persille.
  5. Sett komfyren på 180 grader ekte varmluft+damp.
  6. Hell vann i vannskuffen på stekeovnene. Stekeovnen trenger ikke forvarmes.
  7. Stek ørreten i ca. 10 minutter.
Retten kan gjerne serveres med en skje Crème fraîche lett eller lettrømme.
Ørreten kan selvfølgelig stekes i vanlig stekeovn, 200 grader i ca. 15 minutter.

Ørret klar til steking 
Stekes i kombidamp på 180 grader i 10 minutter 
Kokte søtpoteter, mais, chili og koriander 
Klar til servering 
Spis & Nyt 

Kombidamp

Jeg har SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF