06 mai 2017

Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2016 ♥ Smørdampet hvit asparges med reker !


Den første fredagen i mai, hvert år er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen:
Dagen der vinelskere over hele verden skåler for Sauvignon Blanc 
– den friske og smaksrike druen som har tatt verden med storm 



Sauvignon Blanc har en helt spesiell status hos Matua. Grunnen er rett og slett at Matua var de første til å plante Sauvignon Blanc på New Zealand. Dette var tilbake i 1969, og ansett av de aller fleste som et umulig prosjekt. I dag er Sauvignon Blanc fra New Zealand anerkjent over hele verden og Matua er New Zealands mest prisvinnende vinprodusent med en rekke internasjonale priser.

Druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i Awatere Valley, en sub-region i Marlborough som er kjølig, tørr, vindfull, og ofte med en viss høyde.
Dette skaper en helt egen karakterstikk.
Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men også strålende alene.

Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2016

Dufter av nesle, stikkelsbær, urter og tropisk frukt.
Smaken har preg av grønt eple, stikkelsbær, nektarin og pasjonsfrukt, tror jeg.... 😃
Jeg synes det er vanskelig "å finne igjen" alle smakene i vin, jeg er ikke den beste vinkjenneren, men god på å nyte den.
Den var utrolig frisk og veldig fruktig
Jeg likte den godt


Til vinen serverte jeg:
Smørdampet hvit asparges med reker

Hvit asparges
dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten. Den hvite asparges inneholder ikke klorofyll, så lenge den er fratatt sollys
-og det er grunnen til hvit i stedet for grønn farge.
Hvit asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning.

Det enkle er ofte det beste, når det gjelder hvit asparges, den er veldig mild på smak så man bør velge tilbehør som ikke overdøver smaken på "jordens gull" 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg store gode reker med skall
  • Dill
  • Sitron
  • Kvernet pepper
  • Smørdampet asparges *
  • God brød, hvis du ønsker ett litt 'større' måltid
Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene.
  2. Kok asparges i følge anvisning nedenfor.
  3. Legg de gode aspargesene på tallerkener og hell over noen skjeer av smørvannet.
  4. Kvern over litt pepper.
  5. Legg på reker.
  6. Dryss over frisk dill og dander med en sitronskive.
  7. Serveres med Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc i glasset.
  8. Hvis du ønsker kan du servere retten med godt brød, men det er ikke nødvendig hvis du bruker retten som forrett.
Asparges:
  • 500 g hvit asparges
  • 5 dl vann
  • 100 g meierismør
  • 3 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 ss sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Skrell aspargesen.
  2. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
  3. Kok opp vann i en vid kjele, sammen med smør, sukker, salt og sitronsaft.
  4. Legg i aspargesen.
  5. La det koke uten lokk til aspargesen er ferdig kokt.
  6. Det tar ca. 10 minutter og koke hvit asparges, det varierer selvfølgelig etter tykkelsen. 
  7. Kjenn forsiktig med en gaffel om den er mør.
  8. Ta vare på smørvannet i kjelen.
Innlegget er skrevet i Kavlebruvegen i Ottestad.
Jeg har lånt både kjøkkenet og utsikten av min bror Arild og svigerinne Libbe, mens håndverkere jobber hjemme hos meg. Gleder meg til 'å flytte hjem' til ny stue og ikke minst nytt kjøkken !!

Rekene er pillet, skreller asparges

Smakelig måltid  ♥



Matua, reker og hvite asparges -på flatbygda på Hedmarken
Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2016 🍃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF