05 mars 2017

Fløtegratinerte poteter med kjøttsaus !!


Herlig smaksrik ovnsrett, som er lett å lage !

Her har jeg blandet fløtegratinerte poteter med kjøttsaus, det ble så godt
Retten er inspirert av lasagne og moussaka.

Moussaka blir orginalt laget med aubergine, men det er ikke min favoritt grønnsak, jeg synes den blir bedre med poteter.
Kan anbefale å investere i en mandolin, da går arbeidet som en lek !

God middag


Du trenger til 4 solide porsjoner:
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Kjøttsaus *
  • Revet ost
  • Blandet salat
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Lag fløtegratinerte poteter og kjøttsaus.
  2. Legg  kjøttsaus og poteter lagvis i formen, begynn med kjøttsaus og avslutt med poteter
  3. Dryss over revet ost
  4. Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 30 minutter.
  5. La retten hvile noen minutter før servering.
  6. Dryss over litt hakket basilikum.
  7. Serveres med frisk salat.
  8. Spis & Nyt 
Fløtegratinerte poteter:
  • 500 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter, eller til potene er møre. Rør i den ofte, så den ikke svir seg i bunn.
  4. Smak til med salt og pepper.
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, ganske finhakket.
  2. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  3. Tilsett løk og la det surre litt.
  4. Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
  5. Rør inn en neve hakket basilikum.
Poteter og kjøttsaus ღ

'Montering' av ovnsrett ღ
Klar til steking ღ
Klar til servering ღ
Spis & Nyt  ღ

Ingredienser ღ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar