04 februar 2017

Banansplit med salt karamell fra 1980'erne ♫♪


Moderne mormor mad 🍎65 Retroretter fra 1950, 1960, 1970, 1980'erne 😊
Fått Dansk kokebok i gave fra bror og svigerinne !
I dag falt valget på banansplit, hvem husker ikke den fantastiske desserten !

Det var ikke kun burgere, amerikanerne lærte oss å spise i store mengder.
Deres overdådige isdesserter falt også i smak på -80 tallet.
Den tradisjonelle sjokoladesausen er her gjort up-to-date med salt karamell. 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 box sukret kondensert melk
  • 1-2 ts havsalt
  • 4 bananer
  • 1/2 l vaniljeis
  • 50 g sjokolade
  • 4 ss salte peanøtter
  • 2 dl kremfløte

Sånn gjør du:
  1. Legg boksen med kondensert melk i en stor kjele og hell på vann så det dekker hele boksen. 
  2. Kok boksen, under lokk i 2,5 time. Pass på at hele boksen hele tiden er under vann, hvis ikke kan den eksplodere. 
  3. La boksen kjølne helt før du heller den over i en bolle. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
  4. Visp fløte til krem.
  5. Hakk sjokolade og peanøtter.
  6. Skrell bananer og del dem på langs.
  7. Legg bananen på en tallerken og legg på is og krem.
  8. Legg på karamell og dryss over sjokolade og peanøtter.
  9. Spis & Nyt ♫♪

Koker karamell ♫♪ Papiret løsner med en gang, så det kan du fjerne så du slipper masse papir i vannet !
Snadder 😍
Visper krem ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪ Kremfløten har gjemt seg i kjøleskapet !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF