16 desember 2016

Lasagne med torsk ♫♪


God og velsmakende smaksbombe med lasagne.
På Italiensk betyr lasagne : pastaplater !
Lasagne all forno' er den mest kjente, den med kjøttsaus.


I dag har jeg laget en lasagne med torsk 🐟
Server gjerne retten med en god, frisk salat.

Jeg tror nesten jeg kunne lurt denne retten i noen som ikke liker fisk 😃


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g rå torskefilet, uten bein og skinn
  • 6 stk lasagneplater
  • Revet ost, til topping
  • Tomatsaus *
  • Ostesaus *
  • Salat, til servering
Sånn gjør du:
  1. Lag først tomatsausen og ostesausen -og sett dem til side.
  2. Skjær fisken i biter.
  3. Legg tomatsaus, fisk, pastaplater (tilpass dem etter størrelsen på formen) og ostesaus lagvis i en ildfast form. To lag av hver.
  4. Legg på ett godt lag med revet ost på toppen.
  5. Stek lasagnen midt i ovnen på 180 °C i ca. 30 minutter. 
  6. Server gjerne lasagnen med en frisk salat.
TOMATSAUS
  • 400 g hermetisk tomat
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Stekeolje
  • 2 ss tomatpuré
  • En neve eller to frisk basilikum
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Fres løk og hvitløk i olje på middels varme noen minutter.
  2. Tilsett tomatpuré og tomat. 
  3. La det småkoke i 15 minutter. 
  4. Tilsett frisk basilikum og smak til med sukker, salt og pepper.
OSTESAUS
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 150 g revet ost
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør og tilsett mel.
  2. Spe med melk, litt og litt om gangen og la sausen småkoke i 5-10 minutter.
  3. Rør inn ost og la den smelte i sausen.
  4. Smak til med salt og pepper.
Monterer sammen lasagne ♫♪
Klar til steking ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser  ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF