03 november 2016

Taco med hjemmelaget tacokrydder & masse 'stæsj' ♫♪


Norges "nye nasjonalrett" tilberedes og serveres på mange ulike måter.
I dag har jeg laget tacokrydder, en stor porsjon -som smaker mye bedre enn ferdigkjøpt på pose ! Jeg serverte tacoen i tortillalefser.
Som tilbehør har jeg masse godt "stæsj" fra gårsdagens biffsmørbrød !
Herlig smaksrikt og friskt !
 
 

Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • Stekesmør
  • 2 ss hjemmelaget tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 6 stk tortilla
  • Grønn salat
  • Mais, hermetisk
  • Rødløk i tynne skiver eller Syltet rødløk, oppskrift her
  • Tomatsalsa, oppskrift her
  • Guacamole, oppskrift her
  • Lett rømme
  • Revet ost

Sånn gjør du:
  1. Lag først syltet rødløk, tomatsalsa, tacokrydder og guacamole.
  2. Stek karbonadedeigen i en varm panne med litt stekesmør. 
  3. Tilsett 1 dl vann og 1-2 ss tacokrydder, start med 1 ss og smak deg til, den er ganske sterk.
  4.  Bland alt godt sammen og la det småkoke i ca. 15 minutter, til vannet er dampet bort.
  5. Varm tortilla etter anvisning på pakken.
  6. Legg salat, mais, ost og de øvrige ingrediensene, hver for seg i små skåler.
  7. Spis & Nyt 

Tacokrydder:
  • 3 ss chilipulver. meksikansk
  • 2,5 ts chipotle, røkt chili
  • 2,5 ts tørket oregano
  • 2 ss malt spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2,5 ts hvitløkspulver
  • 2 ss havsalt
  • 2 ts sort pepper
  • 1⁄4 ts malt anis

Bland alle ingrediensene godt sammen og oppbevar det på ett tørt sted.

Ingredienser til tacokrydder ♫

Tacokrydder ♫♫

Klar til servering ♫♪
Nom Nom ♫♪
Spis & Nyt ♫♪


Ingredienser ♫♪
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF