04 november 2016

SJOKOLADEMOUSSE med cognac ❥


Sjokolade + Cognac = SANT •♪♫¸.´´¯`•.¸¸. ི
Syndig, himmelsk dessert -det er lov å la seg friste !

- Også må det jo være noe sprøtt til.
Jeg serverte desserten med 👉 serinakaker

Til 4-6 porsjoner:
  • 250 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk eggehvite
  • 2 stk eggeplommer
  • 1,5 ss sukker
  • 0,5 dl cognac
  • Bringebær
  • Sitronmelisse

Sånn gjør du:
  1. Smelt sjokoladen med 2 dl fløte, på lav varme. Avkjøles.
  2. Pisk eggehvitene stive. 
  3. Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
  4. Pisk resten av fløten til krem. .
  5. Vend smeltet sjokolade, cognac og eggedosis inn i kremen.
  6. Bland til slutt forsiktig inn eggehviten. 
  7. Fordel moussen i porsjonskåler og la dem stå kjølig minst en time, gjerne to før servering. Du kan også lage dem dagen før, men vent med pynten.
  8. Pynt med bringebær og sitronmelisse før servering.



Klare til å settes i kjøleskapet for å stivne litt

Klare til servering
 
Bache-Gabrielsen 3 kors
Myk cognac med innslag av vanilje, sitrus og urter, fatpreget ettersmak. Middels fylde.


Cognac er betegnelsen på druebrennevin fra vindistriktet og byen Cognac i Frankrike. Det er denne lille byen, med sine 20000 innbyggere, som er senteret for handelen med den edle drikk.

Smak:
Myk cognac med innslag av vanilje, sitrus og urter, fatpreget ettersmak. Middels fylde.
Lukt:
Aroma preget av vanilje, appelsin og litt urter.
Farge:
Dyp gul med brunskjær.
Produsent:
Bache-Gabrielsen
Land, distrikt, underdistrikt:
Frankrike, Cognac Tradisjonell, Øvrige
Råstoff:
100% Ugni Blanc


Ingredienser
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.´´¯`•.¸¸. ི

 

2 kommentarer:

Print Friendly and PDF