05 november 2016

PESTO med basilikum ♫


Pesto er en italiensk saus.
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino. Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpesto og persillepesto. Sausen brukes mye til brød, pasta og pizza
.

Hjemmelaget pesto kan fint oppbevares et par dager i kjøleskapet.
Pesto er vel en av de få ingrediensene det er billigere å kjøpe ferdig, men lell a du, den du lager selv blir SÅ mye bedre og friskere !

Den er enkel å tilberede -og smaker DIGG !!
Her er en utgave med basilikum ♫

Du trenger:
Inneholder 1433 kalorier og 8,5 g karbo
  • 1 potte frisk basilikum 
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
  2. Tilsett olivenolje litt og litt om gangen.
  3. Smak til med salt og pepper.
Har ristet pinjekjerner ! Grunnen til at det lønner seg å riste pinjekjernene er for å få ut smakene !

    Straks klar, skal smake til med salt og pepper !



    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF