15 november 2016

Cacio e pepe / Spaghetti med ost & pepper ♫♪


En ekte Italiensk pastarett fra Roma, denne finnes på mange menyer hvis du tar turen til hovedstaden i Italia ♫♪ 

Pasta er som sufflé, maten venter ikke på gjestene, men gjestene venter på maten 🌿

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 200 g spaghetti
  • Vann
  • Salt
  • 0,5 ss hele pepperkorn
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss parmesan 

Sånn gjør du:
  1. Kok spaghetti etter anvisning på pakken i godt med lettsaltet vann, ta vare på litt av pastavannet.
  2. Knus pepper i en morter.
  3. Varm opp en stor stekepanne med olivenolje.
  4. Stek pepper i oljen noen minutter.
  5. Tilsett spagetti pannen og bland alt godt sammen.
  6. Rør inn ost og ca. 0,5 dl pastavann.
  7. Dryss over litt ekstra ost ved servering.
  8. Spis & Nyt ♫♪

Grana Padano er en meget kjent italiensk fastost som blir produsert av upasteurisert kumelk. Osten har de samme egenskaper som Parmesan (ost laget i Parme-dalen), men denne er produsert i nabodistriktene og hører inn under typebetegnelsen parmesan. Grana Padano modnes i 15–18 måneder ved 15–20°C. I løpet av denne perioden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann.

Ingredienser !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF