12 november 2016

Braiserte lammeskanker med rødvin ♫♪

OBS: Innlegget inneholder produktplassering

Nå er Slowcooker 2.0 her – matlaging i én kasserolle !

Jeg har fått tilsendt CROCK-POT CSC027X, på 6 liter (beregnet på mat til 7-8 porsjoner, men det kommer jo an på hva du lager i den) fra👉 Acreto AB / CROCK-POT, som distribuerer produktet i Sverige og Norge.

Det som er nytt med denne utgaven, er at kjelen, som sitter i varmeelementet kan brukes på komfyren, som en vanlig tykkbunnet kjele.

Med en innerkjele av metall med DuraCeramic-belegg kan du enkelt steke, for eksempel løk og brune kjøtt på komfyren før du setter den over i varmeelementet, den kan også brukes på induksjonstopp. Kjelen kan også settes inn i stekeovn og legges i fryseren.

Men, VÆR FORSIKTIG, kjelen ble veldig VARM over det hele, ikke særlig barnevennlig. 

Du kan velge mellom å koke ingrediensene på LOW eller HIGH temperatur.
Den har også innstilling for og holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.

Denne utgaven har også timerfunksjon, som gjør at du kan programmere den.
På denne måten får du kontroll og kan bestemme når retten skal være klar. 
På displayet foran ser du tydelig tiden. Når retten har oppnådd ønsket koketid, stilles den automatisk på "keep warm".

Du sparer strøm ved å bruke Crock-Pot 🌿
Crock-Pot 6,0 l DuraCeramic har en effekt på 230 watt og bruker dermed mindre energi enn tradisjonelle matlagingsmetoder.
Stekeovner har en effekt på 2000-2500 watt !


I dag prøver jeg meg på braisert lammeskank i Slowcooker 2.0!

Lammeskanken sitter nederst på lammelåret. Det forvandles til en av de møreste og mest smakfulle strykningsdeler på lammet, etter mange timer i Crock-pot kjelen.

Ordet braisere kommer fra det franske ordet “braisèr”, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunede råvarer i gryte sammen med væske under tett lokk.

Smaker helt himmelsk  ♫♪ Festmat & Slowfood ♫♪

Oppskrift til 4 porsjoner
Braiserte lammeskanker :
  • 4 lammeskanker
  • Salt 
  • Pepper
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 ss timian, hakket eller 1 ts tørket
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 2 ss hvetemel
  • Smør til steking
  • 4 gulrøtter i biter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 4 dl rødvin, trenger ikke bruke en dyr rødvin -jeg brukte billig Fransk rødvin, med kul etikett
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 beger cherrytomater
  • 2 bokser hvite bønner
Sånn gjør du:
  1. Gni inn lammeskankene med salt, pepper, chili, timian og mel. 
  2. Sett innerkasserollen på komfyren og varm den opp. 
  3. Brun skankene på alle sider i smør eller olje i Crock-Pot kjelen. (Har du ikke crock-pot med kjele, som kan brukes på komfyren, bruner du kjøttet i en stekepanne før du legger det over i crock-pot kjelen) Må brune dem i flere omganger, det er bare plass til å steke en eller to, kommer an på størrelsen. Legg skankene til side, til du har brunet alle. Legg dem tilbake i kjelen. 
  4. Tilsett gulrøtter, stangselleri, hvitløk, løk -og la det gjerne surre litt. 
  5. Sett kjelen i varmeelementet. Bruk grytekluter !! 
  6. Tilsett rødvin, hakkede tomater, knuste korianderfrø og hele cherrytomater. 
  7. Legg på lokket -og husk at du ikke må ta av lokket før etter to timer. Den bruker lang tid på og oppnå riktig temperatur. 80 grader på LOW og 90 grader på HIGH.
  8. Kok retten i 6-7 timer på HIGH eller 8-9 timer på LOW. Jeg kokte den i 3 timer på HIGH og kokte den videre i 5 timer på LOW. 
  9. Tilsett hvite bønner når kjøttet begynner å løsne fra beinet. Jeg tilsatte bønnene når det gjenstod 30 minutter. Husk på å skylle bønnene i kaldt vann, hvis du bruker de som ligger i "lake". 
  10. Smak til sausen med salt og pepper.
Potetstappe:
  • 12 stk poteter
  • 3 dl matfløte
  • 4 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter.
  2. Kok poteter i usaltet vann i 15-20 minutter, til de er møre. 
  3. Sil av vannet på potene og la de dampe seg tørre.
  4. Bruk en potetmoser eller gaffel og mos dem grovt. Kan gjerne være litt grov i konsistensen, det passer til de rustikke lammeskankene.
  5. Rør inn smør og fløte, litt og litt omgangen til konsistensen er passe.
  6. Smak til med salt og pepper.
Bruner lammeskanker i Crock--Pot kjelen ♫

Kjøttet er brunet og grønnsaker tilsatt, skal helle over tomater, korianderfrø og rødvin ♫
Knuser korianderfrø ♫
Klar til koking ♫
4 timer og 32 minutter remaining.....

CROCK-POT CSC027X ♫♫

Ingredienser ♫
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF