25 oktober 2016

Sirupsnipper ✿

Sponset innlegg !

TINE søker 100 bestemødre!
Vi ønsker din hjelp til å teste de tradisjonelle juleoppskriftene våre.
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre.

Som en av de heldige bestemødrene, har jeg fått tilsendt to oppskrifter fra Tine.
Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedr
e.

Den ene oppskriften var
SIRUPSNIPPER

Sirupsnipper hører til blant julebaksten. Disse rutene med taggete kanter og en skåldet mandel på midten er for mange et symbol på julen. De smaker fantastisk og har lang holdbarhet.



Du trenger:

dl TINE Kremfløte
150g lys sirup
150g sukker
100g TINE Meierismør
450g hvetemel
½ts malt pepper
¼ts malt ingefær
¼ts malt anis
¼ts malt kanel
¾ts hornsalt
¾ts natron

Pynt:
100g
mandler

Slik gjør du:
  1. Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen. La den stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
  3. Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg sirupsnippene på stekeplaten. Tips: Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
    Stek sirupsnippene i ca bare 5 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
  4. Oppbevar dem i tett boks eller fryseboks.
Da setter jeg i gang:

Måler opp sirup, skikkelig seigt klin men.... 150 g er ca. 4 ss fant jeg ut.


Har kokt opp fløte, sirup og sukker og smeltet smøret i blandingen.
Siktet hvetemel og de øvrige ingrediensene.
Skal blandes sammen når fløteblandingen har blitt lunken.


Skålde mandler:
Kok opp vann i en stor kjele.
La mandlene ligge i vannet noen minutter.
Sil av vannet, legg dem på tørkepapir og gni av skinnet.
Del mandlene i to på langs, det er lettest å gjøre mens mandlene ennå er fuktige.

De fleste av mandlene gikk det greit å dele, men noen av dem var ikke særlig samarbeidsvillige.
(Du kan gjerne gjøre det når du lager deigen -og legge dem på ett tørt sted til neste dag)

Deigen pakket jeg inn i plast -og la den i kjøleskapet til neste dag, eller kveld er vel mer riktig.


Nå har deigen ligget i kjøleskapet i ett døgn, var litt hard, men den ble myk ganske fort.

Kjevler ut litt og litt deig om gangen. 
Lettere å jobbe med, når man skal ha tynne sirupsnipper.
Bruker en kaketrinse -enkelt og greit !

Deigen var veldig god å jobbe med faktisk, jeg fikk til !!!!


Legger dem på bakepapir, pensler med eggehvite og legger på 1/2 mandel, som har tørket siden i går.


Klare til steking


De skulle steke i ca. 5 minutter på 175 °C.
Jeg stekte den i midten av ovnen i 7 minutter, men se på dem etter 5 minutter, ingen ovner er like !


Resultatet ble 78 stk gode sirupsnipper !
Sirupsnippene er naturligvis lyse, da jeg brukte lys sirup, som står i oppskriften.
Hvis du ønsker mørkere farge på kakene, må du bruke mørk sirup.
Skal ikke skryte på meg at alle hadde lik tykkelse, men lell a du !!

Veldig gode på smak !!
Oppskriften skulle informert om hvor mange sirupsnipper den er beregnet til, ca. 80 stk.
Det burde også informeres om hvor i ovnen kakene skal stekes.

De fleste bestemødre vet hvordan man skålder mandler, men kanskje det hadde vært en fordel om fremgangsmåten stod i oppskriften.

Klare til servering
Kanskje du vil gi bort noen til jul Selvgjort er velgjort !!
Ingredienser !

Brev, oppskrifter og visa-gavekort, som skal brukes til å kjøpe ingrediensene - fra Tine

1 kommentar:

  1. Del mandlene fra toppen før de er helt tørre, bare prøv

    SvarSlett

Print Friendly and PDF