05 september 2016

Couscoussalat med soyamarinert laks !


Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Bruk gjerne couscous som er laget av fullkorn. Couscous har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder og gjerne grønnsaker.

Her har jeg laget en couscoussalat, som jeg serverte sammen med stekt laks.
Enkel, god og sunn middag, ferdig på under 30 minutter ⊱╮⊱╮


Laks:
  • 500 g laks, uten skinn og bein
  • Litt olje
  • Soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Smør en ildfast form med litt olje.
  2. Legg i laks, skjært i porsjonsbiter og hell over soyasaus.
  3. Stekes på 200 grader i 12-15 minutter.
Couscoussalat:
  • Couscous Fullkorn til 4 porsjoner
  • 1-2 stk tomat
  • 1/2 paprika
  • 1/2 agurk
  • Koriander, en håndfull
  • Persille, en håndfull
  • 1 stk lime, skall og saft
  • 1,5 ts spisskummen malt
  • 1,5 ss soyasaus
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • (Crème Fraîche lett)
Sånn gjør du:
  1. Kok couscous som anvist på pakken, sammen med spisskummin, olje, soyasaus, 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper.
  2. Skjær agurk, fjern den bløte remsen og skjær den i små biter.
  3. Fjern innmaten i tomatene og skjær den i biter.
  4. Rens og skjær paprika i terninger.
  5. Grovhakk urter, bruk en god neve av hver.
  6. Bland grønnsaker og urter med couscousen og smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
  7. Serves couscous sammen med stekt laks og litt ekstra koriander på toppen.
  8. Legg gjerne på en skje med  Crème Fraîche lett eller lettrømme.

Spis & Nyt, med god samvittighet !

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF