12 august 2016

Pizza Bianca - half and half ♫


Herlig smaksrik hvit pizza med crème fraîche, pesto og masse fersk mozzarella !
Den ene halvdelen er med saftige kyllingbiter og den andre med gode reker.
Spis & Nyt ♫


Pizzabunn:
  • 500 hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Pizzafyll:
  • ca.1/2 beger crème fraîche lett
  • 150 g pesto *
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 300 g fersk mozzarella
  • 200 g kylling (jeg brukte marinert kylling med tomat og urter)
  • 100 g ruccula
  • 200 g reker, uten skall

Fremgangsmåte:
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45 minutter.
  4. Rens reker.
  5. Kjelv ut pizzabunn  og etterhev i ca. 15 minutter.
  6. Smør på crème fraiche, ikke bruk altfor mye da blir bunnen bløt -og pesto. 
  7. Skjær rødløk og paprika i tynne ringer. 
  8. Fordel det så utover pizzaen.
  9. Legg på osten, som er skåret i skiver.
  10. På den ene halvdelen av pizzaen legger du på kylling, skåret i strimler.
  11. Stek pizzaen midt i ovnen i 18 minutter på 220 °C.
  12. Skjær den opp i biter.
  13. Legg på reker på den andre halvdelen av pizzaen, rekene skal ikke stekes.
  14. Dryss ruccola over hele pizzaen.
Hvis du vil lage pesto selv, så finner du oppskrift her
Klar til servering !
Spis & Nyt ♫

Klar til steking !

Smurt crème fraiche og pesto på pizzabunnen !

Ingredienser !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF