28 august 2016

Eplekake ღ


Tradisjonell, enkel og god eplekake 🍎
Denne blir ganske så luftig da jeg blander inn stivpisket eggehvite til slutt og den inneholder en god slump bakepulver.

Bruk masse epler, de har en tendens til å forsvinne når kaken blir stekt.

Serveres gjerne lunken med is, vispet krem eller vaniljesaus.



Du trenger:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 400 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk
  • 3-5 epler skåret i båter
  • Sukker
  • Kanel
Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Pisk smør og sukker hvitt.
  3. Ha i eggeplommene og deretter mel, bakepulver og melk.
  4. Stivpisk eggehvitene og fold dem forsiktig inn i røren. Røren er ganske kompakt, så det tar litt tid. Bruk en slikkepott eller stor skje -ikke visp.
  5. Smør en rund form, legg gjerne bakepapir i bunn og hell røren i formen. Jeg brukte en form på 24 cm.
  6. Stikk ned eplebåter, ikke altfor store, rullet i sukker og kanel. Jeg skrelte eplene, men du kan bruke dem med skallet på hvis du ønsker det.
  7. Dryss litt sukker og kanel på toppen av røren før du setter den i ovnen.
  8. Stek eplekaken gyllen i ca. 50 minutter.
Kjekt med litt hjelp av barnebarnet Isabell ღ

Kakerøren er klar til å tilsettes stivpiskede eggehviter !

Kakerøren er klar, skjærer epler i båter !

Klar til steking !
Ferdig stekt !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF