12 juni 2016

Ukemeny - Uke 24 / 2016 ✿ Juni meny ♫


Våren har vært kald, men nå i juni har vi hatt noen fine dager, i hvert fall her på Østlandet
Nå er det vel snart skoleferie for mange -og sommerferien nærmer seg med stormskritt.
Varme eller kalde dager, mat må vi ha åkke som -og hvis du planlegger ukemenyen blir hverdagen litt enklere !
Kanskje du kan finne noe som frister i mitt forslag til ukemeny
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.

Mandag

En herlig hverdags-middag ! Fiks ferdig på 40 minutter.
Ovnsrett igjen her altså - rask og enkel - med god kryddersmak !!
Kinakål er kål, ikke salat !!
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.



Tirsdag

Kyllingsalat er aldri feil, kan spises som lunch, middag eller kveldsmat !
Denne kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager, så ikke vær redd for rester.
Mettende og smakfull, skikkelig kosemat !


Onsdag

Fiskegrateng med makaroni er en kjær gammel rett som de fleste husker fra barndommen 
Serveres gjerne med kokte poteter og revet gulrot dynket med litt sitronsaft.
I tillegg er det godt med smeltet smør og litt Crème Fraîche Lett ved siden av fiskegratengen.



Torsdag

Meksikansk gryte med ris..... ja, det har vel 80% av den norsk befolkning spist
- og da gjerne den fra Toro' med en haug med E-stoffer og tørkede grønnsaker !!
Den blir så mye bedre når du lager den selv fra bunnen av -og det tar ikke lengre tid, begge skal
koke i 20 minutter !!


Fredag

Smakfull, nydelig rekegryte med kokosmelk og red curry pasta !!
Reker er en av mine favoritter
-og når man blander rekene med herlige hotte, asiatiske smaker blir resultatet helt fantastisk.
Server retten med god ris, som suger til seg de herlige smakene ♫


Lørdag

I dag blir biffen servert med sprø butterdeig fylt med soppstuing, asparges og en av verdens beste peppersauser !
Elegant, godt og lekkert  ♫♪ ღ ღ


Søndag

Kjøttkaker med makaronistuing -det er godt det !!
Alle husker mors eller bestemors kjøttkaker, du får jo kjøpt ferdig stekte også, men de man lager
selv blir 100 ganger bedre.
Makaronistuing var noe av det beste jeg kunne få når jeg var yngre -og det er fremdeles en av
mine favoritter.

"Vi kæn itte eta kjøttkaker i brun saus uten pottit og tyting"


Ha en matglad uke ☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ

- og vil du slå til med en dessert en dag, kan du jo prøve denne :


Kjempegod dessert, som både voksne og små setter pris på.
Spis & Nyt ♫♪




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF