11 juni 2016

Kyllinggrateng med poteter og fetaost ♫♪


Nok en ovnsrett med kylling !
Er SÅ enkelt med alt i en form, som du kan forberede i forveien og steke når alle endelig har kommet i hus -og er klare for middag !!

Herlig, kremet rett med smaker fra Middelhavet, men veldig mektig altså !! 
Jeg brukte vanlig Crème Fraîche, men neste gang skal jeg bruke Crème Fraîche lett, tror retten blir bedre med den.

En grønn salat passer ypperlig til denne retten.
Spis & Nyt ♫♪



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 kyllingfileter
  • Smør
  • 150 g fetaost
  • 3 dl Crème Fraîche, kan gjerne bruke lett varianten
  • 2 dl fløte
  • 1/2 sitron
  • 5 poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 sjalottløk
  • 1 rød paprika
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl oliven
  • Frisk timiann
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og skjær dem i skiver.
  2. Hakk sjalottløken og finhakk hvitløk.
  3. Smelt smør i en stekepanne og stek potetene gylne.
  4. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre noen minutter.
  5. Legg potetene i bunnen av en ildfast form, dryss over litt salt og pepper.
  6. Skjær kyllingfiletene i biter og stek dem gylne i smør i en varm panne.
  7. Legg kyllingen over potetene, sammen med paprika i terninger.
  8. Mos fetaosten og bland den sammen med Crème Fraîche og kremfløte, smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  9. Fordel Crème Fraîche blandingen over kyllingen.
  10. Legg på oliven og dryss over litt finhakket timian.
  11. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter.
Poteter og løk ♫♪
Lagt på kylling og paprika ♫♪
Klar til steking ♫♪
Klar til servering ♫

Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF