03 april 2016

Ukemeny - Uke 14 / 2016 ✿ Aprilmeny ♫♪


Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,
i den blir somren til !

Bjørnstjerne Bjørnson hadde rett han, April er den beste måneden.
Jeg har valgt ut noen vårlige retter til denne ukemenyen med masse grønnsaker, salater og frukt.
Nykålen har også dukket opp i butikkene, HERLIG !!!
Link til oppskriftene finner dere i navnet på retten.
Lag en fin uke 

Mandag
Kyllingkjøttdeig er rene 'Kinderegget' ; Sunt, godt og billig !
Den kan erstatte kjøttdeig av storfe og svin i de fleste retter og kan forenes med alle typer
krydder og smaker.
Resultatet blir utrolig saftige burgere fulle av gode smaker.


Tirsdag

Nydelig vårlig rett, med vårens grønnsaker og hvitvinsaus.
Asparges og sommerkål er mine favoritt grønnsaker, bare pass på at du ikke overkoker dem !



Onsdag

Lillelørdag, spis brødskiver eller noe annen lettvint til 'middag' og kos deg med denne til kvelds.
Det finnes vel like mange oppskrifter på denne retten, som det finnes Spanske mødre.
Denne oppskriften har jeg fått av Heidi, som hvert år, tilbringer mange uker på den Spanske solkysten.



Torsdag

Nydelig, friskt og sunt måltid, med gode råvarer.
Ørret inneholder mye omega-3-fettsyrer og er rik på de fettløselige vitaminene A og D.
Mango er proppfull av A-vitaminer, som er viktig for synet og for at kroppen skal vokse og utvikle seg. Mangoen inneholder også en god mengde C-vitaminer, som er en viktig antioksidantkilde.


Fredag

Her en en oppskrift på en kjempegod, men enkel og lettlaget middag.
God laks, den fantastiske nykålen og en enkel saus som smaker himmelsk.


Lørdag
Biff med dampet pak choy & rosepeppersaus

God biffmiddag kan vi ikke få for mange av ♫♪
Her har jeg brukt mør ytrefilet, servert med en sterk peppersaus med rosepepper og
dampet pak choy, en supergod kål fra Asia. Den minner om spinat i tilberedning og konsistens,
men ikke i smak, den smaker litt pepper.


Søndag

Servert med smaskens grønnsaker og sesampoteter.
Moro og eksperimentere med gode råvarer -og resultatet ble en smakfull rett med mør svinefilet,
en av verdens beste poteter, gode grønnsaker og en fantastisk saus !
Salt - søtt og litt syrlig ♫♫



Ukens dessert:

Nydelig, sommerlig dessert !
Fin balanse med søte bær, chripsy marengs og syrlig granateple ♪♥♫




`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !!
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF