01 april 2016

Sesampanert laks på grønne grønnsaker !


Laks - hele familiens favoritt-fisk  
Liker ikke fisk, bare laks....  

Sesamfrø kommer fra sesamplanter dyrket i Kina, India, Sentral- og Sør-Amerika.
Sesam er en ettårig steppegressplante. 
Sesamfrø er rike på mineraler, E-vitamin, flerumettet fett og protein.
Frøene blir også brukt til olje. Frøene blir presset, så oljen kommer ut
-alle har vel hørt om sesamolje, "et must" i det asiatiske kjøkken.


I denne retten er det både sesamolje og sesamfrø !
Spis & Nyt ♫♪


Til 4 porsjoner:
  • 800 g laksefilet 
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø + litt ekstra på fisken
  • 4 ss soyasaus + en liten 'klunk' i det smeltede smøret
  • 4 ss honning
  • 400 g grønne asparges
  • 400 g grønne aspargesbønner
  • Godt smør
  • Persille
Sånn gjør du :

Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Bland sammen sesamolje, sesamfrø, soyasaus og honning.
  2. Fjern skinnet på fisken, skjær den i porsjonstykker og legg laksen i en ildfast form penslet med smør.
  3. Pensle laksen godt med sesamoljeblandingen og dryss over litt ekstra sesamfrø. Dette kan du gjerne gjøre en halvtimes tid før laksen skal stekes, så fisken trekker til seg litt av marinaden.
  4. Stek i stekeovnen i 12-15 minutter.
  5. Skjær bort enden på aspargesene -og begge endene på aspargesbønnnene, hvis du bruker ferske aspargesbønner, jeg fikk bare tak i fryste i dag.
  6. Legg grønnsakene i lettsaltet kokende vann og kok dem i 3-4 minutter, sil av vannet.
  7. Hell resten av sesamoljeblandingen over grønnsakene og rist forsiktig på kjelen så det blander seg sammen med grønnsakene. 
  8. Smelt godt smør, tilsett hakket persille og en liten 'klunk' soyasaus.
  9. Legg grønnsaker på tallerkener, legg laksefileten på toppen og hell over litt smeltet smør. 
Retten kan serveres med hva du har lyst på: poteter, ris, pasta eller brød hvis du ønsker det.
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter.

Marinert laks klar til steking ♫
Klar til servering ♫♪
Sesam Sesam ♫
  Enkelt og godt med få ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF