07 april 2016

Rekegryte med kokos og curry ♫♥


Smakfull, nydelig rekegryte med kokosmelk og red curry 🌿

Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Rød karripaste, som lages av rød chilipepper er uunnværlig i den thailandske kjøkkenet.
Gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.
Hvor sterk den er varierer etter merke, jeg brukte 1 ss i dag -og den ble passe hot !!


Reker er en av mine favoritter
-og når man blander rekene med herlige hotte, asiatiske smaker blir resultatet helt fantastisk.

Server retten med god ris, som suger til seg de herlige smakene ♫

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg reker med skall
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 løk
  • 200 g ananas
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2-1 ss curry paste
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 1/2 lime, saften
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Ris
Slik gjør du:
  1. Skrell rekene.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Skjær grønnsakene i passende biter.
  4. Surr løk og hvitløk i litt olje, tilsett curry pasta og bland godt sammen.
  5. Tilsett grønnsaker og kokosmelk og la det surre i 5 minutter.
  6. Smak til med salt, pepper og limesaft. 
  7. Legg ris på en stor tallerken, legg reker rundt risen og øs suppen over.
  8. Dryss over frisk koriander.
  9. Spis & Nyt ♫♫
Reker og grønnsaker (Jeg brukte hvitløk 'på tube' i dag, enkelt og helt greit)
Legg risen i en liten skål og vend den opp ned på tallerken, legg på reker

Legg sausen over rekene og dryss over frisk hakket koriander 

Ingredienser (hvitløken mangler) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF