24 april 2016

Flesk og duppe !


Tradisjonsrik husmannskost som har vært vanlig mat i hele Norge.
Flesk er flesk, det blir brukt både sideflesk og bacon og duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Husmannskosten bærer preg av at menneskene levde et tøft liv med hardt fysisk arbeid og trengte fet, energirik mat.

Duppe er rett og slett en ganske tykk hvit saus, blandet med stekefettet fra flesket.

Jeg serverte flesk og duppe med kokte poteter og gulrøtter 🌿

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g lettsaltet sideflesk eller bacon
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 12-8 poteter
  • 4 gulrøtter
Slik gjør du:
  1. Lag en hvit saus ved å smelte smør i en kjele og rør inn mel. 
  2. Spe med melk, litt og litt om gange mens du rører godt. Kok opp så det tykner. 
  3. Skjær svoren av flesket og skjær det i tynne skiver. 
  4. Stek flesket i flere omganger på sterk varme, godt på begge sider. Legg flesket i en ildfast form og sett det i stekeovnen på 120 grader så det holder seg varmt mens potetene og gulrøttene koker.
  5. Ha fettet som ligger i pannen når du har stekt flesket opp i den hvite sausen. 
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres med kokte poteter og gulrøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF