12 mars 2016

BIFF med CHEDDAR & GUACAMOLE ♫ ღ Servert med hasselbackpoteter, stekte tomater og sjysaus !


En god biffmiddag trenger ikke bestå av mange ingredienser, bare ingrediensene er gode !
Servert med enkelt tilbehør: hasselbackpoteter, stekte tomater, cheddar, hjemmelaget god, litt spicy guacamole og en nydelig sjysaus.

Du trenger:
  • Hasselbackpoteter *
  • Guacamole *
  • Ytrefilet av storfe
  • Salt
  • Pepper
  • Små gode tomater
  • Cheddar
  • Sjysaus *
  • Ruccola
Fremgangsmåte:
  1. Begynn med potetene, som du finner oppskrift på her.
  2. Lag sausen, den trenger en god del tid på og redusere til halv mengde.
  3. Lag guacamole og sett den i kjøleskapet.
  4. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det temperere seg i 1/2-1 time før steking.
  5. Stek biffene.
  6. Stek tomater i en liten ildfast form, drysset over litt olje og salt sammen med potetene de siste 5-10 minuttene.
  7. Gjør ferdig sausen, mens biffen hviler.
  8. Server biffen på frisk ruccola, med ett raust lag cheddar, toppet med en skje guacamole, hasselbackpoteter, stekte tomater og den gode sausen.

SJYSAUS a'la Brimi:
  • 3 ts demerarasukker
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl god kjøttkraft
  • 5 ss kaldt smør
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 klype salt

Slik gjør du:
  1. Smelt sukkeret i en kjele til det blir karamell.
  2. Ha så i rødvin og kok noen minutter før du heller oppi kraft.
  3. Kok videre til sausen er redusert til 3-4 dl.
  4. Monter inn smøret, litt etter litt. Smak til med noen dråper sitron og salt.

BIFF
Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Knus pepper i en morter.
Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
Krydre med litt salt.
La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.

GUACAMOLE

  • 2 avokado
  • saften av ½ stk lime
  • 1 ss finhakket vårløk
  • 1/2 hakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss hakket koriander
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:
  1. Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet med en spiseskje, ta vare på steinen.
  2. Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
  3. Tilsett litt hakket koriander.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
  6. Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.

Tomater ღ

Guacamole  ღ

Lager saus ღ
Klar til servering  ღ
Spis & Nyt  ♫ ღ
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Ha en koselig aften !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿


Ingredienser  ღ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF