05 februar 2016

Rullekake med syltetøy ♫♪ Servert med krem og jordbær-ratatouille ♫♪♥♫♪

Inneholder produktplassering !

Tørker støv av en gammel klassiker - rullekake !

Den er veldig enkel og rask å bake
 -og fordi det er en veldig enkel kake, så fortjener den godt syltetøy 🍓


Har du prøvd frisk basilikum sammen med jordbær ?
Sykt godt !! ♫♪♫♪


Rullekake:
  • 4 store egg, er de små bruker du 5 stk
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl jordbærsyltetøy
Pynt: 
  • 2 dl kremfløte 
  • 1 ts vaniljesukker 
  • Jordbær-ratatouille *
Sånn gjør du:
  1. Lag jordbær-ratatouille og sett den i kjøleskapet.
  2. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  3. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 
  4. Sikt mel, potetmel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne.
  6. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
  7. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Det tar ca. 45 minutter før kaken er avkjølt.
  8. Legg på ett tynt lag syltetøy og rull kaken sammen.
  9. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
  10. Visp kremfløten med vaniljesukker til krem.
  11. Nå kommer nesten det beste med å bake rullekake, må skjære av begge endene på kaken før servering (-og spise dem opp)
  12. Legg rullekaken på ett fat og legg på krem og jordbær-ratatouille.
  13. Så godt -så enkelt !
Jordbær-ratatouille:
  • 250 g jordbær i biter
  • ½ dl melis
  • ½ dl hakket friske basilikumblader
  • ½ dl hakket frisk sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Rens bærene og del dem i biter. 
  2. Bland jordbær med urter og melis.
  3. La det stå og trekke, gjerne en time før det skal serveres.
 Jordbær-ratatouille ♫♪♫♪ Skal stå kjølig i minst en time !

Klar til å helle i kakerøre
Klar til steking !
Ferdig stekt !
Hvelvet kaken over på sukret bakepapir !
Ta forsiktig av bakepairet -og legg langpannen over kaken så den ikke stivner. Avkjøles !
Syltetøyet var søtt og godt. Inneholdt store biter jordbær, det er godt når man skal ha det
på brødskive, men i rullekake er det best med syltetøy uten biter.
Jeg kjørte syltetøy kjapt i en liten blender.
Nå skal kaken rulles sammen -og settes kjølig, så den får 'satt' seg litt !


Rullekaken er klar til å pyntes.
 Kaken holder seg noen dager i kjøleskapet -og kan fryses, så du trenger ikke bruke hele kaken med en gang.
Klar til servering !

Fra 1936 hadde Løiten Brænderi AS en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket "Løiten". I folks bevissthet ble varemerket "Løiten" ensbetydende med den ypperste kvalitet. Løiten AS er et firma som ivaretar og fører videre varemerkene innenfor de tradisjonelle produktene til tidligere Løiten Brænderi AS.

Løiten på facebook - link her.
Hjemmesiden med nettbutikk finner du her.

Spis & Nyt ♫♪♫♪


Ingredienser ♫♪ Fått roser av kjæresten i dag ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF