Ovnsrett igjen her altså - rask og enkel - med god kryddersmak !!
Kinakål er kål, ikke salat !!
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.
Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater. Den er god rå også, særlig i råkostsalat,
men enda bedre varmebehandlet.
Prøv gjerne denne retten med dampet kinakål : Dampet kinakål med urtesaus & reker
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater. Den er god rå også, særlig i råkostsalat,
men enda bedre varmebehandlet.
Prøv gjerne denne retten med dampet kinakål : Dampet kinakål med urtesaus & reker
- 1 stk kinakål
- 400 g kjøttdeig
- Stekesmør
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gul løk
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts cajennepepper
- 400 g hermertiserte tomater grovhakkede
- 1 ss tomatpurè
- Salt
- 1 box Crème fraiche (Gjerne lett utgaven, den ble litt mektig)
- 2 dl revet ost
- Friske urter til pynt, ikke nødvendig
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skjær kinakål i strimler og forvell den 2 minutter i kokende lettsaltet vann.
- La vannet renne godt av.
- Stek kjøttdeig i varm panne med litt smør.
- Hakk løk og finhakk/riv hvitløk.
- Tilsett spisskummen, cajennepepper, tomatpurè, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter.
- Rør inn hermetiske tomater og la kjøttblandingen koke i 5-10 minutter.
- Smak til med salt.
- Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form.
- Bland sammen crème fraîche og revet ost og legg blandingen på toppen av formen.
- Stekes i stekeovn på 200°C i 30 minutter.
- Dryss over friske, grovhakkede urter hvis du har. Jeg brukte koriander og persille.
Server retten med godt brød og gjerne noen små gode tomater !
Tips: Kan gjerne lage retten med Crème fraiche lett varianten.
Tips: Kan gjerne lage retten med Crème fraiche lett varianten.
Montering av kjøttform med kinakål ! |
Nesten klar til steking, legger på Crème fraiche, blandet med revet ost |
Klar til servering |
Spis & Nyt ! |
Ingredienser, mangler tomatpurè (den 'snek' seg unna :) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar