06 februar 2016

Flat Iron Steak Sandwich med karamellisert rødløk ♫♪


Flat iron steak er en mør, grovstrukturert muskel skåret av bogen på storfe.

Amerikanere elsker Flat Iron Steak, men i Norge går ofte bogen i kjøttkvernen, selv om den er nesten like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !

I glasset en billig, men utrolig god vin fra Sør-Afrika : Fairview Goats do Roam 2014 ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g flat iron steak
  • Rapsolje
  • Smør til steking
  • 2 stk rødløk
  • 1 ss olje, til rødløken
  • 20 g smør, til rødløken
  • 70 g brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • Små baguetter
  • Sennep
  • Salat, gjerne forskjellige typer
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
  2. Lag den karamelliserte rødløken.
  3. Ta deg ett glass vin ( -eller noe annet godt drikke), mens rødløken koker.
  4. Stek de halvstekte baguettene. Du kan gjerne lage dem fra bunnen av selv altså.
  5. Stek kjøttet etter anvisning lengre ned på siden.
  6. Monter sandwichen.
  7. Spis & Nyt !
RØDLØK:
  1. Skjær rødløk i tynne ringer, bruk gjerne en mandolin.
  2. Smelt smør i en tykkbunnet panne eller kjele.
  3. Tilsett løk, sukker og olje.
  4. La den surre i 5 minutter, mens du rører rund med en tresleiv.
  5. Tilsett eddik og legg på lokk.
  6. La løken småkoke på svak varme i 40 minutter, ta av lokket de siste de minuttene så væsken damper bort.
FLAT IRON STEAK:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
  2. Gni kjøttet inn med rapsolje og masse knust svart pepper.
  3. Stek kjøttet, 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Stekepannen må være skikkelig varm før du legger i kjøttet. Du trenger ikke ha olje eller smør i pannen.
  4. Tilsett en god 'klump' smør i pannen, sett ned varmen litt og stek den videre mens du øser smøret over kjøttet. Når det så vidt pipler litt kjøttsaft opp på oversiden snur du den og steker videre til kjøttsaften pipler opp. Da er biffen medium, som anbefales på denne strykningsdelen.
  5. La den hvile i 10 minutter før den skjæres opp i strimler.
Montering: 
  1. Stek baguetter. jeg brukte halvstekte, enkelt og greit.
  2. Skjær baguetter i to og smør sennep på brødet, legg på salat.
  3. Legg på kjøttet og topp det med karamellisert løk.
  4. Spis & Nyt !

Fairview Goats do Roam 2014


Varetype: Rødvin
  • Land/distrikt: Sør-Afrika, Western Cape, Øvrige
  • Årgang:  2014
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  

  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Fruktig aroma preget av mørke bær, lakris, litt røyk og vanilje.
  • Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av mørke bær, lakris og røyk, litt varm ettersmak.
  • Råstoff: Shiraz 60%, Cinsault 15%, Mourvèdre 13%, Grenache 8%, Carignan 4%
  • Metode: Håndplukkede druer, avstilking før pressing og gjæring i ståltanker, malolaktisk gjæring. 11 mnd. fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 3,10 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Fairview

  • Skjærer opp rødløk
    Karamelliserer rødløk
    Gnir inn Flat iron steak med rapsolje og pepper.
    Steker Flat iron steak !
    Karamellisert rødløk !
    Skjærer opp kjøttet !
    Klar til servering !
    Spis & Nyt ♫♪

    Flat iron steak ♫♪

    Ingredienser ♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF