20 februar 2016

Basilikumsaus til fisk ♥


En herlig fyldig hvit saus med god smak av hvitvin, fiskekraft og basilikum
Denne sausen passer til de fleste fiskeretter, stekt eller kokt fisk, fiskekaker og fiskepudding.

Du trenger:
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 ½ dl hvitvin
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl lettmelk
  • 2 ss mazena
  • 1 potte frisk basilikum
Sånn gjør du:
  1. Surr finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk.
  2. Tilsett hvitvin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres.
  3. Tilsett melk, kok opp.
  4. Rør ut maizena i litt vann og tilsett den i sausen og la det småkoke i 1 minutt.
  5. Basilikumen grovhakkes og tilsettes sausen etter den er kokt.
Ørret i basilikumsaus med dampet hjertesalatOppskrift her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF