17 januar 2016

Ukemeny - Uke 3 / 2016 ✿


Nå har vinteren festet grepet, egentlig ikke uventet med rundt 20 kalde i januar, men sjokket er like stort hvert år. Det som er positivt med januar er at 'SKREIEN KOMMER', svømmende fra Barentshavet og inn til Norskekysten for å gyte. Har fått info om at skreien kommer i fiskedisken i slutten av uken, så på søndag satser jeg på skrei-middag !

Ukemenyen byr forhåpentligvis på noen skikkelige godbiter: tofu, hval, kylling og biff er noe av det jeg kan 'by' på.

Oppskriften finner du link til i navnet på retten.

Mandag
Rødbeter-nudler med tofu

Starter uken med en vegetarrett med tofu. Tofu er ikke vondt, ikke godt heller for den smaker stort sett ingenting, men den tar til seg smakene fra andre ingredienser.
Men, resultatet til sammen med grønnsaker og 'hotte' saker ble kjempegodt -og ja, for min del var det helt greit med tofu i stedet for andre proteiner !
- også så billig, 1/2 kg tofu kostet kr. 25,- !!!

Tirsdag
Ovnsbakt torskefilet med reker og dill

Nydelig fiskemiddag ♫♪
Jeg serverte den med kokte nypoteter, men ris og pasta kan også brukes som tilbehør.
Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪

Onsdag
Asiatisk gryte med hval

Hval, epler, aspargesbønner og asiatiske smaker...
JA.... faktisk, høres kanskje litt snodig ut, men smaker godt !
Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten.
Ble en herlig blanding av smaker - prøv da vel !!


Torsdag
Braiserte kyllinglår, chorizo, kikerter og grønnkål

Smaksrik, fyldig ovnsrett ♫ Rett og slett veldig god !!
Den tar litt tid å lage, men vel verdt og vente på.


Fredag
Tacograteng

Taco - Norges nasjonalrett, hvis 'kidsa' fikk bestemme !
Her en oppskrift på en enkel ovnsrett, som kan forberedes i god tid og stekes rett før servering.
Server den med god hjemmelaget guacamole, tortillachips og salat ♫♪


Lørdag
Fajitas med biff, tomatsalsa og guacamole

Her kan du bruke opp resten av guacamolen du lagde i går, husk på og la avokadosteinen ligge i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
Fajitas er en tradisjonell Tex-Mex-rett, som ofte består av kjøtt, grønnsaker og tortilla brød.
Dagens resultat ble herlig og smakfull 'comfort food' !


Søndag
Honning glasert SKREI med gulrotpuré og soyasmør

NÅ har skreien kommet, forhåpentligvis. Hvis ikke kan du bruke 'vanlig' torsk i denne retten.
Jeg serverte skreien med erter og ovnsbakte poteter.
Nydelig smaksrik fiskemiddag, som imponerer gjestene dine !


Ukens dessert
Daim iskake
Frem fra glemselen ⊱╮
Denne kaken lagde jeg ofte på 90-tallet, var en utrolig populær kake, som en av mine nevøer 'bestilte'
til konfirmasjonen, men husker ikke hvem av "Romedals mafiaen" det var.
God er den i hvert fall -og den kan lages i god tid, for den skal oppbevares i fryseren frem til servering.




Følg meg gjerne på Instagram !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF