04 januar 2016

Gratinert blomkål & brokkoli !


Første mandag i januar, alle ukebladene er fulle av dietter for ett nytt, slankere og bedre liv.
Jeg starter året og uka med hjemmelaget grønnsaksgrateng !

Godt, enkelt og ganske sunt, hadde det ikke vært for all denne osten, men mat skal smake godt også!
Kan serveres som egen vegtarrett med godt brød ved siden av -eller som tilbehør til
stekte pølser, kjøtt eller fisk !
Jeg serverte gratengen med stekte fiskekaker og tomater !
Du trenger til 4 porsjoner:

  • 1 stk blomkål
  • 1 stk brokkoli
Hvit saus:
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl lettmelk
  • 300 g revet hvitost
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del opp blomkål og brokkoli i buketter. Kok bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør godt sammen. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Spe med melk, litt og litt om gangen under ømrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter.
  3. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet. 
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg grønnsakene i en ildfast form og hell gratineringssausen over. 
  6. Dryss resten av osten over og gratiner retten i forvarmet ovn på 250 °C i ca 15 minutter.
Ingredienser under arbeid !


Klar til steking !

Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF