14 januar 2016

Gratinert bayonneskinke og rotgrønnsaker i sennepsaus !


Herlig god restegrateng -
perfekt vintermat for slunkne lommebøker !

Hadde igjen noen skiver av det som i desember gikk under navnet 'juleskinke' i fryseren, som jeg tinte opp i kjøleskapet over natten.
Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 300 g kålrot
  • 2 ts maizena
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 stk terning grønnsaksbuljong
  • 4 ss sennep
  • 500 g ferdig kokt bayonneskinke
  • 2 dl revet hvitost
  • Timian

Sånn gjør du:
  1. Skrell grønnsakene og kutt de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  2. Rør maizena ut i litt av den kalde melken. 
  3. Kok opp blandingen, under omrøring, i en kjele med resten av melken. 
  4. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep. Smaken/styrken på sennep varier mye etter merke og type, jeg brukte dijon sennep.
  5. Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.
  6. Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 °C i 30 minutter.
  7. Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Øs litt av sennepsausen, som er i formen over bayonneskinken.
  8. Strø over revet ost.
  9. Sett formen tilbake inn i ovnen og skru varmen opp til 225 °C. 
  10. Stekes videre i 15 - 20 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er møre.
  11. Dryss over litt frisk timian ved servering.
Godt brød smaker godt til denne retten !

Sennepsausen skal helles over grønnsakene !

En mandolin er kjekt og ha når man skal skjære grønnsaker i skiver !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF