09 januar 2016

Georgy porgy pudding pie ♫♪ Chocolate Pudding Pie with Baileys-cream ♫♪


Etter inspirasjon av min kjære

Han spiller tagenter i forskjellige band sammensetninger -og blir aldri lei Toto ♫♪, 
som står bak den populære sangen : " Georgy porgy , 
 a song written by David Paich, released on Toto's self-titled debut album in 1978 "


Vet ikke hvordan Toto ser for seg denne 'pudding pie'n' !
Dette er min tolkning av Georgy porgy pudding pie, til min kjære, som er veldig glad i sjokolade 💘

En dessert-pai med sprø bunn, masse sjokolade og en herlig krem med smak av Baileys ♫♪


Georgy Porgy, pudding pie, kissed the girls and made them cry !


Paibunn:
  • 180 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 1 eggeplomme
  • 5 ss kaldt vann
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen hvetemel, kaldt smør, eggeplomme og kaldt vann. Elt deigen godt til paideigen er bundet sammen og alt smøret er smuldret opp i melet.
  2. Pakk deigen i inn plast og legg den i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  3. Kjevl den ut til en rund form.
  4. Legg den over paiformen.
  5. Klipp paikantene jevne.
  6. Prikk paibunnen godt med gaffel, da hindrer du at den hever seg under steking.
  7. Sett paibunnen i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  8. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.
Paifyll:
  • 3,5 dl melk
  • 150 g mørk sjokolade
  • 4 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 3 ss maizena
  • ½ ts cayenne pepper
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
Topping:
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ss kanel
  • 4 ss Baileys
  • Revet sjokolade
  • Sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Varm opp melk og sjokolade sammen i en kjele over svak varme, til sjokoladen har smeltet helt.
  2. Visp eggeplommene og sukker godt sammen. Tilsett maizena, salt, cayenne pepper, malt nellik, kanel og vaniljesukker og visp til en jevn røre.
  3. Hell den varme sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggeplommene, bland godt sammen.
  4. Hell alt sammen tilbake i en og kjele og kok på middels varme til den tykner, ca. 5 minutter.
  5. Ta den av varmen og rør til en jevn røre, la den avkjøles.
  6. Hell røren over paibunnen.
  7. Dekk med plastfolie, eller sett den i en kaketine og sett den i kjøleskapet til den stivner, minimum 3 timer, men den kan gjerne stå til neste dag.
  8. Visp kremfløten til den begynner og tykne, før du tilsetter melis, vaniljesukker, kanel og Baileys.
  9. Vips til kremen er ganske stiv.
  10. Hell kremen i en kremsprøyte og fordel kremen rundt kanten på paien og litt på midten.
  11. Pynt med revet sjokolade og sitronmelisse.
Lager paibunn, 1 g for mye hvetemel !


Ingredienser (mangler fløte)  + Paibunn klar til steking


Lager paifyll !

Paifyll og ferdig stekt paibunn !
  
Sjokoladepai ! Skal settes i kjøleskapet så kremen stivner..

Lager Baileys-krem !

Skal legge på krem.
 
Spis & Nyt ♫♪

☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡¸☆´ •♪♫¸.´´¯`•.¸¸. ི






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF