15 januar 2016

ETON MESS ♫♪


Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert bestående av en blanding av jordbær, marengs og krem 🍓

Desserten serveres ved  👉 Eton college premieutdeling etter den årlige cricketkonkurransen.
Retten har vært kjent med dette navnet siden det 19' århundre.

Navnet Eton Mess ble tatt fra to deler;  det første ordet Eton ble åpenbart tatt fra Eton College, der desserten oppsto. Ordet 'mess' (rotete) refererer til utseendet på desserten.
Den ble opprinnelig laget med krem og bær, marengsen ble tilført i 1973 av forfatter og kokk Michael Smith.

Pikekyssene skal stekes i 2 timer. De holder seg i mange uker, så lag dem i god tid før desserten skal serveres. Steg for steg oppskrift på pikekyss 👉 her.

Desserten finnes i mange utgaver, dette ble min Eton mess dessert 🍓

Kjørte halvparten av jordbærene i blender og blandet jordbærpuré og grovknust marengs inn i kremen. Toppet desserten med jordbær i biter og pyntet med sitronmelisse.
Den ble akkurat passe søt ღღ

Til 4 porsjoner:
  • 400 g jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 12 stk pikekyss 
  • Sitronmelisse
Slik gjør du det:
  1. Rens jordbærene.
  2. Kjør halvparten i en blender. Skjær resten i biter.
  3. Pisk fløten med sukkeret til krem. Vend inn jordbærpuré
  4. Knus marengsen grovt og vend den inn.
  5. Fordel i skåler eller glass.
  6. Legg resten av jordbærene på toppen og pynt med sitronmelisse.
Marengs:
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • Rød konditorfarge
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Del eggehvite og eggeplommer. 
  3. Pisk eggehviter stive med 1/4 av sukkeret i en helt ren bolle. 
  4. Tilsett sukkeret litt av gangen og rød konditorfarge, men du fortsetter piskingen til en stiv ganske stiv marengs.
  5. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  6. Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
  7. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  8. Stek pikekyssene i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
  9. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
  10. Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.

Marengsen blir myk og mister den sprø konsistensen når den blir bløt, så monter den gjerne sammen rett før den skal serveres, da blir den best 🍓

Spis & Nyt ღ ღ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF